Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Antipa, cel mai vizitat muzeu din Bucuresti

17 Martie 2015

Cel mai vizitat muzeu din Bucuresti este Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, indicat de respondenti in proportie de 59%, urmat de Muzeul National al Țaranului Roman si de Muzeul National de Istorie a Romaniei, releva Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, intre global si local.

Potrivit studiului, lansat luni seara in foaierul Aulei Ministerului Culturii, in conditiile existentei unei infrastructuri muzeale ample, mai diversificata decat in restul tarii, care ar trebui sa influenteze in mod direct comportamentul de vizitare si frecventa de vizitare, numarul vizitatorilor de muzee din Bucuresti este la un nivel apropiat de cel al vizitatorilor la nivel national. Potrivit datelor obtinute, 20% dintre respondenti au facut cel putin o vizita la muzeu in ultimul an.

Vizitarea muzeelor si a caselor memoriale in Bucuresti are insa un caracter ocazional si este o activitate pe care foarte putini respondenti o repeta in decursul unui an, procentele nefiind astfel incurajatoare pentru profesionistii din muzee. Astfel, barometrul evidentiaza ca 56% nu desfasoara niciodata astfel de activitati, doar 9% au mers o data la un muzeu sau la o casa memoriala in ultimul an, 7% au mers de doua ori si doar 4% de mai multe ori.

De asemenea, inaintarea in varsta reprezinta un factor care influenteaza in sens negativ frecventarea muzeelor: doar 9% dintre cei care au vizitat un muzeu in ultimul an au peste 65 de ani.

Ca si in cazul celorlalte tipuri de consum cultural, tinerii viziteaza muzee intr-o masura mai mare decat alte categorii de varsta, cel mai ridicat procent se regaseste in randul lor (38%), aspect ce poate fi corelat cu dimensiunea educationala a muzeelor, mai precizeaza sursa citata.Tag-urile acestui articol

cel mai vizitat muzeu vizita antipa

Galerie foto

Antipa, cel mai vizitat muzeu din Bucuresti - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net