Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Autobuze supraetajate in Bucuresti pentru turisti

27 Iulie 2011

Capitala Romaniei intra in randul marilor orase din lume si pune la dispozitia turistilor autobuze supraetajate descoperite pentru un tur al Bucurestiului. Autobuzele, in numar de patru, sunt inchiriate de RATB de la Regia Autonoma de Transport in Comun Constanta si vor circula la intervale de 15 minute, intre orele 10.00 si 22.00. Autobuzele vor avea inscriptionate insemnele brandului national de turism. Un tur durează aproximativ 60 de minute.

Linia turistica va functiona zilnic pe traseul Piata Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei Libere.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei Libere, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Pretul unui bilet pentru adulti va fi 25 de lei, iar pentru copiii cu varsta intre 7 si 14 ani, un bilet va costa 10 lei. Pentru copiii cu varsta pana in 7 ani, transportul va fi gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

Am mers cu un astfel de autobuz la Roma si experienta a fost de neuitat. Autobuzul ajungea in cele mai cunoscute puncte turistice din capitala Italiei, iar in timpul mersului beneficiai de un ghid audio care se conecta la locul din autobuz. Inutil sa spun ca toata lumea se inghesuia sa prinda loc la etaj.

Supraetajatele la Constanta

Primul oras din Romania unde au fost folosite aceste autobuze a fost Constanta in anul 2007. Acestea fac un tur turistic al Constantei si al Statiunii Mamaia – "Constanta City Tour" – de la Gara Constanta pana in Zona Butoaie din Mamaia. Traseul intreg are o durata de 120 de minute, iar biletele sunt cu o valabilitate de 3, 6 si 12 ore. Biletele se pot procura si din autobuz.

Recent, Regia Autonoma de Transport in Comun Constanta (RATC) a incheiat un parteneriat cu Primaria Mangalia, astfel incat doua autobuze supraetajate circula pe traseul Mangalia- Olimp, trecand prin toate statiunile din sudul litoralului. Costul unei calatorii este la fel ca cel pentru traseul Gara Constanta- Mamaia, 4 lei.

Supraetajatele la Brasov


Un alt oras unde turistii pot admira panorama orasului dintr-un autobuz special este Brasovul. Plecarea se face de pe aleea de sub Tampa, unde se pot admira zidul vechi al cetatii, iar la doar cativa zeci de metri Bastionul Tesatorilor. Prima oprire se face la Biserica Sf. Bartolomeu, apoi autobuzul urca la Belvedere, pe drumul de Poiana Brasov, de unde se poate admira Brasovul, in toata splendoarea lui.

Autobuzul are un traseu bine stabilit. Plecarile se fac zilnic la orele 11, 13, si 15, iar biletul costa 5 lei.

Sursa foto: Observator de ConstantaTag-urile acestui articol

autobuza supraetajate turul bucurestiului cat costa un bilet cu autobuzul supraetajat pe unde ajunge autobuzul supraetajat de unde se ia autobuzul supraetajat autobuz supraetajat constanta bucharest city tour bucharest tour bucharest tours

Galerie foto

Autobuze supraetajate in Bucuresti pentru turisti - Imaginea 1 Autobuze supraetajate in Bucuresti pentru turisti - Imaginea 2

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net