Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cetatea Fagaras, desemnata al doilea cel mai frumos castel din lume

26 Iunie 2015

Cetatea Fagaras a primit recent Certificatul de excelenta in turism de la site-ul de calatorii TripAdvisor, dupa ce anul trecut aceasta era considerata al doilea cel mai frumos castel din lume, fiind devansata de Castelul Neuschwanstein din Germania, in stil romantic-renascentist.

Cetatea Fagarasului a fost ridicata in anul 1310 de Ladislau Apo chiar in centrul orasului si este una dintre cele mai bine conservate fortificatii medievale din intreaga tara si chiar din Europa. Cetatea a fost de-a lungul timpului martora mai multor evenimente istorice de anverguraDaca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


"Este intr-adevar o mare onoare pentru noi. Cred ca turistii care au scris pe site-ul de calatorii TripAdvisor, al doilea cel mai accesat dupa Facebook, pareri numai de excelenta si de foarte bine au fost multumiti de ceea ce au vazut la Cetatea Fagarasului. Din cele 85 de incaperi ale Cetatii se pot vizita in prezent 40, iar de saptamana viitoare si Sala Tronului, dupa ce a fost reabilitata mai multe luni de zile si a fost scoasa din circuitul turistic. In restul incaperilor se afla biblioteca municipala, birourile obietivului turistic si depozitele de patrimoniu care nu se viziteaza”, a afirmat directorul Cetatii Fagarasului, Elena Bejenaru.

Ridicata la sfarsitul secolului al XV-lea, in stil renascentist, Marea Sala a Tronului a strabatut veacurile si a dat Cetatii Fagarasului insemnatatea unui edificiu grandios, respectat si admirat de generatii de domnitori, de principi ori de calatori.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

cetatea fagaras cetati romania castele romania cele mai frumoase castele din lume

Galerie foto

Cetatea Fagaras, desemnata al doilea cel mai frumos castel din lume - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net