Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Locuri unice din peisajul romanesc - Conferinta la Muzeul Antipa

21 Mai 2013

Peisajul nu este doar o parte din natura prinsa dintr-o privire, o priveliste sau un tablou de peisaj. Este mai mult de atat, este o viziune complexa capabila sa integreze atat dimensiunea naturala, cat si cea antropica. Omul, prin prezenta lui, defineste, descrie si valorizeaza teritoriul, si implicit peisajul, iar pentru a fi descrifrat se impune pluridisciplinaritatea.

Peisajul evolueaza in timp si spatiu. Conditiile de viata de pe Terra au diferit in timp geologic. Parti din peisajul trecutului geologic se regasesc izolat in anumite locuri de pe Pamant.

Romania este o tara cu peisaje deosebit de frumoase: zone litorale, delta, paduri de ses, deal si munte, zone alpine, zone carstice, situri geologice si geomorfologice sunt incadrate in rezervatii cu diverse grade de protectie, iar la nivel macro in bioregiuni, conform noilor politici de mediu ale Uniunii Europene.

Conferinta isi propune un periplu prin peisajele inedite ale bioregiunilor Romaniei, o cunoastere si o recunoastere a lor, o analiza stiintifica si, de ce nu, o admiratie artistica. Vom “zbura” deasupra Deltei Dunarii, a zonelor costiere si a Lacului Techirghiol, vom admira plantele si animalele din aceste locuri, apoi vom urca spre munte la Paraul Petea, Praid – Muntele de sare, Groapa Ruginoasa, Rapa Rosie, Defileul Muresului Superior, Cheile Cibinului, tinoave, Lacul Sfanta Ana, pana sus in bioregiunea alpina a masivelor Rarau-Giumalau. Sunt doar cateva dintre numeroasele locuri ale Romaniei in care biodiversitatea botanica, faunistica, geologica si geomorfologica este la ea acasa.

Fotografiile prezentate in conferinta sunt realizate de dr. Peter Lengyel.

Conferinta face parte din programul educational: ‘’La Antipa, in spatele usilor inchise’’

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 15 lei.Tag-urile acestui articol

muzeul antipa

Galerie foto

Locuri unice din peisajul romanesc - Conferinta la Muzeul Antipa - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net