Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Masini de colectie, expuse permanent la Bucuresti

7 Iulie 2015

Prima masina cu forma aerodinamica din lume a fost construita in anul 1923 de inginerul roman Aurel Persu. Automobilul este expus la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucuresti. Masina si a adunat la bord peste 120 de mii de kilometri si putea atinge 80 de kilometri pe ora, un record la acea vreme. Fabricat intre anii 1922 – 1923, era cu totul deosebit fata de celelalte automobile ale epocii, in general cu forme patratoase si la care rotile erau montate in exteriorul caroseriei. Forma neobisnuita este inspirata de picatura de apa in cadere, pe care inginerul roman o considera perfecta din punct de vedere aerodinamic. Dupa multe calcule si experimente de laborator el a ajuns la coeficienti aerodinamici de 0,22 care si azi sunt greu de atins.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Desi inventia sa a fost patentata, Aurel Persu nu si-a vazut insa visul cu ochii. Cu toate ca Ford si General Motors si-au declarat interesul de a cumpara patentul, ei nu i-au garantat romanului ca vor produce masina. Din acest motiv, Aurel Persu a refuzat sa-l vanda. Cu toate astea, ideea lui traieste in fiecare masina pe care o vedeti pe strada astazi. Persu a donat automobilul, in stare de functionare, Muzeului Na?ional Tehnic „Dimitrie Leonida” in anul 1969.

La Muzeul National de Istorie poate fi vazut si primul autoturism inregistrat in Romania, in anul 1900. Acesta a fost adus aici in 1997. FN Herstel, o combinatie intre caleasca, masina si bicicleta pe patru roti, este un model produs in Belgia, in anul 1900. In Romania a fost adusa de exploratorul Bazil Assan. Motorul masinii era unul simplu, actionat de o manivela, iar farurile functionau pe baza de gaz.

Poate vrei sa citesti si despre:

Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto)
Biserica fortificata de la Carta (Galerie foto)
Palatul Micul Trianon din Floresti (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

masini colectie bucuresti masina persu prima masina romania

Galerie foto

Masini de colectie, expuse permanent la Bucuresti - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net