Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Masini de colectie, expuse permanent la Bucuresti

7 Iulie 2015

Prima masina cu forma aerodinamica din lume a fost construita in anul 1923 de inginerul roman Aurel Persu. Automobilul este expus la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucuresti. Masina si a adunat la bord peste 120 de mii de kilometri si putea atinge 80 de kilometri pe ora, un record la acea vreme. Performanta romanului de a construi o masina cu un coeficient aerodinamic de 0,24 e greu de atins si azi.

Citeste tot »


Taxa de pod de la Fetesti difera in functie de operatorul de telefonie mobila

6 Iulie 2015

Din primavara acestui an, soferii care merg spre mare pe Autostrada Soarelui pot plati taxa de trecere de la Fetesti prin SMS. Ar fi bine insa sa va informati cat veti plati in realitate pentru ca suma difera de un operator de telefonie la altul. Tariful de trecere a podului peste Dunare de pe A2 este de 13 lei pentru un autoturism. Insa prin plata prin SMS preturile difera de la 2,60 euro/trecere la 3,1 euro/trecere. La acestea se adauga pretul SMS-urilor trimise, adica 5 eurocenti pe mesaj trimis la care se adauga TVA. Pentru a achita tariful de trecere prin SMS este nevoie de doua mesaje transmise la operatorul de telefonie mobila.

Citeste tot »


UTILE: Cum poti merge cu aerul conditionat pornit fara sa cresti consumul masinii

3 Iulie 2015

Discovery a realizat un experiment in legatura cu consumul unei masini pe timp de vara, cand este pornit aerul conditionat. Pentru a avea rezultate cat mai conclusive, s-au luat doua masini identice si s-au dus pe un circuit gol. Una din masinile de pe circuit a mers cu geamrile deschise iar a doua cu aerul conditionat pornit Rezultatele au aratat ca la o viteza de pana in 60 Km/h este mai economic sa tii geamurile deschise, dar daca depasesti 65 Km/h aerul conditionat e mai benefic consumului de carburant.

Citeste tot »


Locomotiva pictata cu motive traditionale

3 Iulie 2015

CFR Calatori le-a pregatit o surpriza turistilor care vor sa ajunga pe litoral cu trenul. Compania Nationala va pune in circulatie o locomotiva pictata cu motive traditionale, mai exact pe aceasta este pictata o hora romaneasca. Ideea aparatine Moving Art – HORA, iar prin aceasta operatorul national de transport feroviar de pasageri si aduce in premiera culoare si un transport prietenos calatorilor. Locomotiva Hora a fost „pictata” de artistul vizual Carmen Nistor cu motive populare transpuse de pe costumele populare romanesti.

Citeste tot »


Cinematograful in aer liber din Parcul Herastrau va fi redeschis

3 Iulie 2015

Cinematograful in aer liber din Herastrau se redeschide publicului. Bucurestenii care vor sa vada un film in aer liber au ocazia sa faca acest lucru la CineParK, festival ajuns la cea de-a patra editie. Vineri, sambata si duminica, de la ora 19:30, vor fi proiectate pe un ecran in aer liber filme artistice de actiune, drama, mister, comedie, thriller si aventuri. Pentru copii, CineParK vine cu un program special in fiecare sambata si duminica, de la ora 18:00. Timp de sase weekend-uri, CineParK ii asteapta pe bucuresteni cu un program de aproximativ 30 de filme de referinta.

Citeste tot »


« 1 2 3 ... 109 »