Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto)

16 Ianuarie 2012

Monument emblematic al Bucurestiului si simbol al victoriei Romaniei in primul razboi mondial, Arcul de Triumf a fost construit in perioada 1921-1922. Initial, monumentul a fost construit din lemn si stuc, dar in urma unei ample actiuni a societatii civile va fi inlocuit cu unul de piatra, opera arhitectului Petre Antonescu, ce a fost construit intre anii 1935-1936.

Monumentul a fost construit din granit de Deva, in stil clasic, dupa modelul Arcului de Triumf din Paris, iar inaugurarea a avut loc la 1 decembrie 1936 in prezenta regelui Carol al II-lea, a mamei sale, regina Maria, a printului mostenitor Mihai, a membrilor guvernului Romaniei si a numerosi invitati de onoare din tara si din strainatate.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Cei doi stalpii pe care se sprijina arcada au scari interioare, care conduc catre terasa monumentului. Arcul de Triumf gazduieste un mic muzeu care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale si este compus din patru expozitii permanente: Marele Razboi al Reintregirii Neamului, Heraldica Marilor Familii Boieresti, Arcul de Triumf in Imagini si Marea Unire de la 1918.

In timpul comunismului, Arcul de Triumf a fost mutilat de autoritatile vremii, din cauza regimului antimonarhic. Textele proclamantilor Regelui Ferdinand au fost scoase de pe partile laterale ale constructiei, iar portretele Regelui Ferdinand si al Reginei Maria, realizate de sculptorul Alexandru Calinescu, au fost distruse de pe fatada sudica, fiind inlocuite cu niste flori. Dupa 1989, au fost montate doua medalioane de bronz ce infatiseaza chipurile regilor, inlocuindu-le pe cele originale.

Pare incredibil, dar motivul pentru care Arcul de Triumf este deschis doar cateva zile pe an este legat de circulatia auto din zona. O solutie ar fi constuirea unui pasaj subteran care ar urma sa fie construit sub sensul giratoriu care separa trotuarul de zona in care se afla Arcul de Triumf. Arcul de Triumf are 27 metri inaltime, cu o singura deschidere si este de forma paralelipipedica.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

bucuresti arcul de triumf triumf monumente bucuresti obiective turistice bucuresti paris arcul de triumf

Galerie foto

Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 1 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 2 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 3 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 4 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 5 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 6 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 7 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 8 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 9 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 10 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 11 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 12 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 13 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 14 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 15 Arcul de Triumf din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net