Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Atenție, șoferi! În Italia, poți fi amendat și dacă folosești telefonul cât stai la semafor

4 Ianuarie 2017

Dacă vrei să pleci într-o călătorie în Italia cu mașina, trebuie să știi că banalul gest de a butona telefonul la semafor este ilegală.

Legislația din Italia prevede că nu este în regulă să vorbești la telefon când stai la semafor. Utilizarea telefonului în timp ce conduci îți poate aduce o amendă destul de consistentă.

În Codul rutier din Italia, la articolul 173, este stipulată prevederea conform căreia "conducătorului auto îi este interzisă utilizarea în timpul funcționării mașinii a dispozitivelor radiotelefonice sau a căștilor audio“. Trebuie menționat faptul că este vorba de căștile care acoperă ambele urechi. Așadar, nu este permisă utilizarea telefonului mobil atâta timp cât mașina funcționează, ceea ce înseamnă că nici atunci când mașina este oprită la semafor nu este permisă utilizarea lui.

Același articol din Codul rutier permite, totuși, șoferilor să vorbească la telefon, dar doar atunci când folosesc dispozitive de tip hands free sau convorbirea se desfășoară prin difuzorul extern al telefonului (speaker), cu condiția ca aceștia să audă bine cu ambele urechi și să nu fie nevoiți să țină telefonul cu mâna. Așadar, un șofer trebuie să țină în permanență ambele mâini pe volan, excepție de la această regulă făcând momentul în care șoferul răspunde la telefon utilizând sistemul hands free
 sau atunci când comută telefonul pe difuzorul extern.

În cazul staționării la semafor, pericolul generat de utilizarea telefonului mobil nu este unul la fel de mare ca în cazul utilizării telefonului în timpul mersului, dar el există totuși. Se consideră că un șofer prins într-o conversație sau în încercarea de a citi diverse postări sau de a răspunde unor mesaje va avea reacții întârziate la plecarea de pe loc și poate genera prin acestea îngreunarea traficului sau chiar un accident.Tag-urile acestui articol

amenda rutiera italia vorbit la telefon in masina butonat telefon

Galerie foto

Atenție, șoferi! În Italia, poți fi amendat și dacă folosești telefonul cât stai la semafor - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net