Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto)

25 August 2011

Daca esti pasionat de o aventura cu adevarat de neuitat, incearca sa traversezi Romania cu bicicleta. Sau macar o parte. Ai nevoie de o bicicleta cat de cat performanta, o conditie fizica acceptabila si de multa pasiune pentru acest sport.

Traseul ales a insumat 705 kilometri, parcursi in 6 zile.

Ziua 1
- Comuna Vladesti (la 30 de km de Campulung) - Campulung Muscel - Rucar - Bran - Brasov - Sfantu Gheorghe (155 km)
Ziua 2
- Sfantu Gheorghe - Baile Tusnad - Miercurea Ciuc Lacu Rosu (145 km)
Ziua 3
- Lacu Rosu - 15 km inspre Bicaz, intoarcere spre Lacu Rosu - Praid - Sovata - Sighisoara (170 km)
Ziua 4
- Sighisoara - Agnita - Cartisoara (95 km)
Ziua 5
- Cartisoara - Balea Casada - Balea Lac - Vidraru - Capataneni (75 km)
Ziua 6
- Capataneni - Curtea de Arges - Comuna Vladesti (65 km)

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Pentru somn si odihna au fost alese diferite pensiuni de pe traseu, fara o rezervarea prealabila. Plecarea se facea in fiecare dimineata, in jurul orei 8.00, iar acest lucru era necesar pentru a putea pedala cat mai mult pe racoare. Opririle pe traseu sunt optionale, deoarece nu este o competitie (pauzele la fiecare aproximativ 10 km sunt recomandate). De asemenea, drumurile strabat diferite sate, din care te poti infrupta cu fructe proaspete direct din pomi, sau cu apa de fantana. Nu tebuie sa iti faci probleme pentru faptul ca vei fi luat la misto de diferite personaje specifice tarii, pentru ca nu se va intampla asta. Din contra, efortul tau va fi apreciat, iar lumea (in special turistii straini) va aplauda si va incuraja efortul tau.

Este absolut necesar sa aveti la voi in permanenta apa (nu este recomandat sucul) pentru a va hidrata. De asemenea, trebuie sa consumati cat mai multe fructe, iar alimentatia pe durata excursiei sa fie una potrivita. Seara, inainte de culcare se poate bea si cate un pahar de vin sau chiar o bere rece.

Un sfat pentru cei care se gandesc serios la o asemenea aventura: sa fie foarte atenti la trafic, iar la coborari sa nu fie prea entuziasmati de senzatia vitezei, pentru ca poate fi extrem de periculoasa. De asemenea, se recomanda o trusa de prim ajutor. Nici pelerina nu trebuie sa lipseasca, ploile fiind destul de dese in zonele montane.

Drumul este destul de bun, cu foarte putine portiuni stricate. Printre obiectivele turistice ce pot fi vizitate se numara Castelul Bran, Salina de la Praid, orasul-cetate Sighisoara, cetatea de la Poienari, barajul de la Vidraru sau Manastirea Curtea de Arges.

Catarari speciale pentru bicicleta: Rucar-Bran, Cheile Bicazului, Praid, Transfagarasan. Pe langa acestea veti da de mai multe dealuri care va vor pune serios la incercare calitatile fizice.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

traseu cu bicicleta bicicleta transfagarasan cele mai cunoscute locuri din romania sosele celebre in romania

Galerie foto

Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 1 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 2 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 3 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 4 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 5 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 6 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 7 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 8 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 9 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 10 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 11 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 12 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 13 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 14 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 15 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 16 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 17 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 18 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 19 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 20 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 21 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 22 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 23 Aventura cu bicicleta prin tara! 705 kilometri in 6 zile (Galerie foto) - Imaginea 24

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net