Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Beraria Gambrinus (Galerie foto)

20 Aprilie 2013

Beraria Gambrinus, situata pe Bulevardul Elisabeta la parterul Hotelului Cismigiu, a fost redeschisa si este gata sa redevina una dintre atractiile Bucurestiului. Initial deschisa de Ion Luca Caragiale in anul 1901 peste drum de vechea cladire a Teatrului National, in zona Palatului Telefoanelor, Beraria Gambrinus era locul preferat de intalnire pentru ziaristii vremii, pentru oamenii de teatru, dar si pentru politicieni, oameni de afaceri, negustori de provincie. Din anul 1941, celebra berarie se muta in bulevardul Elisabeta, la intersectia cu strada Ion Brezoianu. Localul a fost nationalizat in anul 1948, dar numele nu i-a fost schimbat.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Dupa evenimentele din 1989, cladirea intra in degradare, iar in anul 1995, restaurantul, impreuna cu Hotelul Cismigiu, au fost scoase din uz din cauza degradarii avansate. Cladirea este ulterior cumparata de compania Hercesa, care revitalizeaza simbolul unui elegant edificiu. Investitia in Beraria Gambrinus a fost facuta de compania CIRA Total, care mai detine cluburile in Bucuresti cateva cluburi si pizzerii. Compania a investit 150.000 de euro in reamenajare.

Fabrica Grivita, furnizorul berii pana in 1995, a fost inlocuita acum cu Heineken. Preturile berii variaza intre 6 si 12 lei, iar in oferta exista bere la draft, bere la halba de un litru, bere la metru sau bere la sticla: Heineken, Silva (blonda si bruna), Ciuc. Berea la metru (3300 ml) are preturi cuprinse intre 69 si 49 de lei. Racoritoarele au preturi care incep de la 7 lei. Exista in oferta si cocteiluri, cu preturi intre 12 si 20 de lei. In meniul de mancare se gasesc renumitii partricieni (un tip de carnati), celebrii mici (3 lei / bucata),  preparate la gratar, supe, salate sau diverse specialitati: jigo de berbec servit cu iahnie de fasole sau tocana din coada de vita cu mamaliguta.

Capacitatea localului este de 150 de locuri, iar rezervarile se pot face la telefon 0744.315.110 sau email rezervari@berariegambrinus.ro. Programul Berariei Gambrinus este zilnic intre orele 07.00 - 02.00.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. Amplasare


Sursa foto: Ziarul FinanciarTag-urile acestui articol

berarie bucuresti hotel cismigiu bere gambrinus beraria gambrinus preturi beraria gambrinus rezervari centru vechi berarie bere ieftina bucuresti bere la metru bucuresti bere bauturi bucuresti

Galerie foto

Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 1 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 2 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 3 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 4 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 5 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 6 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 7 Beraria Gambrinus (Galerie foto) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net