Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto)

14 Iunie 2012

Singura Biserica Anglicana din Bucuresti se afla pe strada Pictor Arthur Verona nr. 2, in apropierea parcului Gradina Icoanei, la intersectia cu strada Xenopol. Construita intre anii 1913-1914 pe o bucata de pamant donata de primarie, biserica a fost deschisa dupa primul razboi mondial, in 1920, fiind sfintita in 1922 de episcopul Gibraltarului. Arhitectul frumosului lacas de cult in stil gotic este Victor Stefanescu.

Una dintre personalitatile care au sprijint aparitia unei astfel de biserici in Bucuresti a fost Regina Maria, nepoata a Reginei Victoria a Angliei, care, desi ortodoxa in urma casatoriei cu Regele Ferdinand, participa la slujbele anglicane inca de cand biserica nu se construise si slujbele erau tinute intr-o casa de pe strada Olteni.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook

Exteriorul Bisericii Anglicane din Bucuresti este construit din caramida aparenta, apropiindu-se astfel de arhitectura specific britanica. Timp de patru ani, intre 1940-1944, functionarea Bisericii Anglicane a fost intrerupta. Dupa venirea la putere a comunistilor, biserica a functionat fara sa aiba un preot paroh pana in anul 1966, fiind totusi deservita de diversi preoti din Austria sau Malta.  

Biserica Anglicana are un site
, scris doar in limba engleza, unde se vorbeste despre conditiile vitrege din anii '80. In acea perioada, toti cei care calcau pragul bisericii erau intimidati de autoritati. Tot pe acest site apare o informatie legata de posibilitatea de a se desfiinta biserica, urmand a fi transformata in biblioteca. In zilele noastre, in biserica se tin slujbe in limba engleza in fiecare duminica, de la ora 10.00.

In anul 2008, cu ocazia manifestarii cultural-urbane Street Delivery, a fost dezvelita in fata Biserici Anglicane o statuie-cismea, opera a sculptorului Virgil Scricariu. Statuia reprezinta o femeie insarcinata ce poarta pe pantece un bebelus ce inteapa cu lancea un balaur.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)


Sursa foto principala: Aurel RapaTag-urile acestui articol

biserica din bucuresti biserici bucuresti biserica anglicana bucuresti anglican church bucharest statui bucuresti

Galerie foto

Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 1 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 2 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 3 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 4 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 5 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 6 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 7 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 8 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 9 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 10 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 11 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 12 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 13 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 14 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 15 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 16 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 17 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 18 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 19 Biserica Anglicana din Bucuresti (Galerie foto) - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Monica Nica a spus Miercuri 7 Iunie 2017:

Din niste surse am aflat ca la Biserica Anglicana se pot oficia slujba de cununie intre doua persoane barbat -femeie de religii diferite (mahomedan+crestina).Va rog sa imi raspundeti.Multumiri anticipate.Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net