Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto)

27 August 2011

Biserica Neagra este cel mai vechi lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei. Numele original al lacasului de cult este Biserica Sfanta Maria, iar constructia sa a inceput in jurul anului 1377. Numele actual vine dupa ce cladirea a fost partial distrusa intr-un incediu in anul 1689, incendiu ce a afectat aproape tot Brasovul.

In Biserica Neagra incap 5.000 de persoane, iar dimensiunile sale sunt uriase: 89 de metri lungime si 38 inaltime. Nu doar dimensiunile i-au adus celebritatea Bisericii Negre. In clopotnita se afla cel mai mare clopot din spatiul romanesc, care cantareste 6,3 tone! Tot in Biserica Neagra se afla cea mai mare orga Buchholz functionala din sud-estul Europei, cunoscuta pentru sonoritatea de o rara frumusete, care are 3993 de tuburi si 76 de registre si este utilizata saptamana de saptamana in timpul concertelor.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In Biserica Neagra se afla cea mai importanta colectie de covoare orientale din sud-estul Europei. Adunata de-a lungul timpului, aceasta bogata zestre de covoare anatolice provenite din Asia Mica este alcatuita, in mare parte, din donatiile vizitatorilor.

Program de vizitare Biserica Neagra:
Semestru de vara (1 mai - 31 octombrie)
marti - duminica: 10:00 - 19:00, luni inchis

In lunile iunie si septembrie se organizeaza concerte de orga in fiecare marti intre orele 18:00 si 18:30. In iulie si august, acestea au loc marti, joi si sambata, la aceeasi ora.

Semestrul de iarna (1 noiembrie - 30 aprilie)
marti - sambata: 10:00 - 15:00, duminica 10.00 - 15.00
luni este inchis.

Pret bilet de intrare Biserica Neagra
Adulti - 6 lei
Studenti - 3 lei
Copii - 2 lei
Persoane cu dizabilitati (cu legitimatie) intrare libera

Biserica Neagra va fi inchisa vizitatorilor cu ocazia sarbatorilor evanghelice (17 si 27 mai, 31 octombrie, 6 si 7 noiembrie, 24, 25, 26 si 31 decembrie), insa va fi deschisa spre vizitare in sarbatorile legale care nu cad in ziua de luni (1 mai, 15 august, 1 decembrie)

Pe timpul botezurilor si cununiilor biserica este inchisa pentru vizitatori. In interiorul Bisericii Negre este interzis fotografiatul.

Daca doriti sa vizitati biserica in afara orelor de vizita impreuna cu un grup sau daca doriti sa ascultati un concert de orga in afara celor programate, contactati biroul bisericii la numarul de telefon 0268.511.824 (luni - vineri, 9:00-15:00).

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

program biserica neagra poze biserica neagra poze interior biserica neagra biserici romania obiective brasov cele mai cunoscute locuri din romania biserica neagra brasov concerte biserica neagra

Galerie foto

Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 1 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 2 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 3 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 4 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 5 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 6 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 7 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 8 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 9 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 10 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 11 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 12 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 13 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 14 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 15 Biserica Neagra din Brasov (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net