Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica fortificata Prejmer (Foto)

14 Iunie 2013

Cetatea Prejmer este situata la doar 10 kilometri de Brasov si este cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei. Cetatea Prejmer este construita in stilul gotic burgund, fiind ridicata de catre cavalerii teutoni si este cea mai bine pastrata biserica-cetate medievala din sud-estul Europei.

Constructia bisericii a fost inceputa in anul 1211. Cladirea a fost modificata de mai multe ori in decursul anilor, cele mai importante schimbari fiind aduse in secolul al XVI-lea. Zidurile groase de 3-4 metri si inalte de 12 metri, bastioanele si portile de fier au fost ridicate in 1427, la ordinul regelui Sigismund de Luxemburg, care a vrut astfel sa apere localitatea de atacurile turcilor, care veneau prin pasul Buzau.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In interior, in zidurile cetatii, au fost construite 272 de incaperi de refugiu dispuse pe 4 nivele destinate sa adaposteasca populatia satului in caz de asediu.

In anul 1999 Cetatea Prejmer a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Cetatea Prjmer a primit 3 stele in celebrul ghid turistic Michelin, ceea ce inseamna "o locatie care trebuie vazuta neaparat". In afara cetatii, alte sapte obiective din Romania au primit maximul de stele: manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Transfagarasanul, Horezu, orasul Sibiu si Delta Dunarii.

Daca ajungeti in zona, nu ratati Festivalul Clatitelor, un obicei reinviat la initiativa tinerilor, el fiind mostenit de la sasii care locuiau in Prejmer. Obiceiul are loc chiar inaintea Postului Pastelui pentru a alunga spiritele rele si pentru a imbia razele soarelui.

Cum se ajunge la Prejmer. Daca vii din sudul tarii, poti ajunge la Prejmer prin doua modalitati. Prima este pe DN2 Bucuresti - Buzau - Siriu - Intorsura Buzaului - Brasov. Drumul trece prin Prejemer, cetatea se afla in centrul localitatii. A doua varianta este pe DN 1, Bucuresti - Ploiesti - Brasov. Din Brasov se merge pe drumul catre Buzau.

Bilet intrare: 8 lei adulti, 4 lei elevi si studenti

Programul de vizitare al Cetatii Prejmer:

Vara (1 mai – 31 octombrie): Marti – Vineri: 9-17, Sambata 9-15
Duminica si Luni: inchis
Iarna (1 noiembrie – 30 aprilie): Marti – Sambata 9-15
Duminica si Luni: inchis

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

biserici fortificate prejmer cetate prejmer biserica cetati transilvania cetati romania biserici romania biserici fortificate transilvania cetatea prejmer cetate brasov cum ajung la prejmer

Galerie foto

Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 1 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 2 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 3 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 4 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 5 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 6 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 7 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 8 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 9 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 10 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 11 Biserica fortificata Prejmer (Foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net