Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto)

25 Iulie 2012

Una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania se afla in Agnita, un oras din judetul Sibiu, atestat documentar inca din anul 1280. Constructia cetatii s-a inceput in secolul 13, apoi a fost amplificata succesiv, ajungand sa aiba, in secolul 17, trei incinte intarite cu turnuri. In centrul cetatii se afla o biserica-hala. La randul ei fortificata, biserica a suferit numeroase transformari.

Biserica mai pastreaza si astazi vechile incinte de fortificatie si turnurile  de aparare: Turnul Clopotnita, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Dulgherilor si bineinteles Turnul Slaninilor, turn in care, dupa obiceiul sasesc din intreaga Transilvanie, breslasii isi depozitau slanina. din pacate, sarea folosita pentru conservarea slaninii a atacat lemnaria turnului in timp, astazi unele barne fiind putrede. Aceste turnuri demonstreaza forta economica a acestor bresle, dar si faptul ca aveau incredintate spre aparare acele portiuni de zid in caz de conflict armat.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


De Agnita este legata si Povestea Lolelor. Legenda spune ca numele Urzeln (Lole) se trage de la o femeie extrem de curajoasa, pe nume Ursula, fiica unui blanar, care, in timpul unui atac al tatarilor asupra Agnitei, s-a repezit asupra dusmanilor purtand o masca demonica si pocnind din bici, reusind astfel sa-i sperie si sa-i alunge, salvand orasul.

Intrarea in biserica-cetate din Agnita este libera, iar vizita se face cu programare in prealabil la telefon 0269.510.934.

Cum se ajunge la Agnita
: orasul Agnita se gaseste in partea centrala a Podisului Hartibaciu. Agnita se leaga de localitatile mai importante prin urmatoarele drumuri modernizate: Agnita-Sibiu DN 10, Agnita-Sighisoara, DN 106, Agnita-Voila, DJ 105 si Agnita-Medias, DJ 141. Singura legatura feroviara era reprezentata de calea ferata ingusta Sibiu-Agnita, acum in refacere.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)


Surse foto: Arany FeriTag-urile acestui articol

obiceiul lolelor cetatea de la agnita cetati transilvania obiective turistice transilvania cum se ajunge la agnita

Galerie foto

Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 1 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 2 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 3 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 4 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 5 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 6 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 7 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 8 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 9 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 10 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 11 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 12 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 13 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 14 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 15 Biserica fortificata de la Agnita (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net