Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto)

10 Mai 2012

Satul Alma Vii din judetul Sibiu este situat intr-un cadru natural spectaculos, atragand vizitatorii atat prin frumusetea naturii, cat si prin arhitectura traditionala, care s-a pastrat aproape intacta de-a lungul secolelor. Celebru pentru podgoriile şi livezile sale, satul a intrat intr-un con de umbra dupa exodul in masa al sasilor de la inceputul anilor '90. Astazi, localitatea cuprinde 200 de case si 390 de locuitori.

Atractia satului este biserica fortificata. Biserica saseasca se afla pe panta unui deal care domina localitatea si dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea, dar fortificatia din jurul ei a fost ridicata aproape doua secole mai tarziu.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook
 

Dealul pe care este amplasata biserica este usor de aparat in partile de sud si de vest, unde pantele sunt abrupte. Zidul are la baza o grosime de 1,5 metri, fiind construit din pietre si bolovani de rau, subtiindu-se apoi in partea superioara, unde s-a folosit caramida.

Zidul poligonal este intarit cu patru turnuri. Turnul de poarta masiv cu patru niveluri si turnul sudic au un drum de straja din lemn. Zidul imprejmuitor are brese pentru tragere si guri pentru aruncarea smoalei. In secolul 19 s-au adus modificari mai mari la biserica. De atunci dateaza bolta din biserica, precum si amenajarea interiorului. Un desen de la mijlocul sec. 19 prezinta biserica-cetate dinspre sud, dovedind ca in ultimii 150 de ani s-au facut doar putine modificari.

Orga bisericii, construita in 1840, este amplasata in capatul de vest al salii, prilej cu care a fost ridicata si o mica anexa care ii gazduieste foalele.

Program de vizitare al Bisericii fortificate Alma Vii:

Iarna: zilnic: 10.00-15.00
Vara: zilnic: 08.00-18.00

Intrarea este libera, dar puteti dona o suma de bani pentru intretinere.

Cum se ajunge la Biserica fortificata Alma Vii

Din Medias, mergeti pe drumul Medias-Agnita spre Mosna. Treceti prin centrul comunei Mosna, cu impresionanta sa biserica fortificata pe partea dreapta. Dupa 5 km, urmati indicatorul spre Alma Vii, la dreapta. Dupa 2 km veti vedea satul, cu biserica magnifica pe varful dealului in partea stanga.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)


Sursa foto: Facebook si Ciprian BiclineruTag-urile acestui articol

biserici fortificate transilvania alma vii sibiu cetate alma vii obiective turistice transilvania Alma saseasca Almen Szászalmád Almád Szászalmás Német-Almás Almás

Galerie foto

Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 1 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 2 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 3 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 4 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 5 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 6 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 7 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 8 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 9 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 10 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 11 Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net