Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto)

1 Septembrie 2012

La doar 4 kilometri de Medias, pe valea Tarnavelor, se afla localitatea Darlos, renumit centru viticol. Satul a fost mentionat documentar pentru prima oara in anul 1317, iar astazi este cunoscut mai ales pentru biserica evanghelica fortificata. Aceasta impresioneaza atat prin aspectul arhitectonic cat si prin frumusetea picturilor murale pastrate atat in interiorul, cat si in exteriorul monumentului. Fortificatia bisericii este astazi cu totul disparuta dar, dintr-o gravura din secolul al XIX-lea, se poate vedea zidul de aparare ce inconjura lacasul de cult.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook

Biserica dispune de o frumoasa orga medievala, iar ca si curiozitate, sub altar se poate vedea intrarea in tunelul de refugiu, caracteristic multor biserici fortificate.

La Darlos s-au nascut Ilarie Chendi (1872-1913) scriitor, ziarist, critic literar, editor si Visarion Roman (1833-1885), luptator pentru emanciparea economica si culturala a romanilor din Transilvania.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

biserici fortificate transilvania obiective turistice transilvania biserica darlos durles durlasch darlac darlasz darloc biserici cetati

Galerie foto

Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 1 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 2 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 3 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 4 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 5 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 6 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 7 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 8 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 9 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 10 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 11 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 12 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 13 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 14 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 15 Biserica fortificata de la Darlos (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net