Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Biserica fortificata din Biertan (Foto)

19 Aprilie 2013

Localitatea Biertan face parte din primele asezari germane din Transilvania. Prima atestare a satului dateaza din anul 1283, intr-un document privind impozitele cerute de Capitalul Catolic din Alba Iulia preotilor catolici din comunitatile sasesti. Ca orice asezare saseasca, avea organizare urbanistica, remarcandu-se stilul franconic al sirurilor de case in jurul unei piete centrale, deasupra careia se inalta o impunatoare biserica-cetate.Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Acest monument istoric si de arhitectura este reprezentativ pentru intreaga zona de colonizare saseasca din Transilvania. Din totalul de aproape 300 biserici fortificate construite intre secolele XV si XVI, biserica din Biertan si-a conservat foarte bine aspectul initial. Acest edificiu se ridica pe un deal in mijlocul comunei, in centrul vailor transversale cu margini acoperite de culturi de vita de vie, porumb si paduri. Monumentul este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO.

Biserica, de tip hala, cu trei nave, datand din perioada goticului tarziu, a fost ridicata in perioada 1500-1516, corul edificiului preexistent fiind inaltat cu un nivel fortificat. Zidul de incinta, care dateaza din aceeasi epoca a fost intarit in cursul secolului al XVI-lea cu 8 turnuri, el desfasurandu-se in forma de spirala, asemenea unei centuri cu 3 turnuri in jurul dealului. Biserica actuala este invaluita de pereti zugraviti din secolul al XVI-lea. Altarul este construit in stil gotic tarziu, sculptat in lemn, de catre Johannes Reichmuth din Sighisoara si cuprinde 24 de icoane pictate reprezentand scene biblice.

Aflat la nord de biserica, Turnul cu  Ceas era in acelasi timp si un turn al portii pentru prima incinta, avand patru niveluri, drum de straja din lemn si metereze. Ceasul se afla deasupra acopersului piramidal. Turnul din lemn cu clopot se afla in nordul bisericii, iar in Turnul Mausoleu se gasesc atat placile de mormant ale preotului care a ridicat biserica si ale episcopilor inmormantati in Biertan.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

biserici romania biserici fortificate transilvania cetati romania biertan church biserica biertan

Galerie foto

Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 1 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 2 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 3 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 4 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 5 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 6 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 7 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 8 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 9 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 10 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 11 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 12 Biserica fortificata din Biertan (Foto) - Imaginea 13

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net