Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Care sunt cele mai sigure locuri din avion

9 Iulie 2015

Pentru o taxa in plus, unele companii aviatice ofera în momentul in care achiziţionezi un bilet si posibilitatea de a-ti alege locul. O statistica realizata in urma evaluarii unor accidente aviatice petrecute in ultimii 35 de ani releva care sunt locurile ce ofera cele mai mari sanse de supravietuire intr-un avion sortit prabusirii. Statistica, realizata de publicatia Time, are la baza accidente aviatice soldate atat cu victime cat si cu supravietuitori, iar datele au fost oferite de Administratia Federala a Aviatiei din SUA.

Conform analizei, locurile situate in partea din spate a avionului au avut, de-a lungul timpului, cele mai mici rate de fatalitate (32%), comparativ cu cele aflate in mijloc (39%), respectiv cu cele situate in partea din fata a aeronavei (38%). Cat priveste scaunele propriu-zise, aceeasi statistica releva faptul ca cele mai sigure locuri sunt cele din randul mijlociu (spate), care au avut o rata a fatalitatii de doar 28%, comparativ cu cele de langa coridor (mijloc), a caror rata a fatalitatii s-a ridicat la 44%.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Conform unui alt studiu, publicat in 2008 de Universitatea din Greenwich, in cazul unei prabusiri, supravietuitorii aflati in apropierea unei iesiri au sanse mai mari sa scape cu viata decat cei aflati in alte zone ale cabinei.

Autorii studiului precizeaza, insa, ca sansele de supravietuire in cazul unui accident aviatic tin mai mult de circumstantele din jurul prabusirii si mai putin de locul pe care se afla un pasager.

Daca impactul este resimtit mai puternic de coada avionului, de pilda, pasagerii din mijloc si cei din fata vor avea, in mod evident, sanse mai mari sa scape cu viata. Tocmai de aceea, expertii in aviatie sustin ca, in realitate, nu exista un loc 100% sigur intr-un avion.

Cu toate acestea, insa, zborul cu avionul ramane una dintre cele mai sigure modalitati de transport. Sansele ca o persoana sa-si piarda viata intr-o masina sunt, in medie, de 1 la 112. Ca pieton, sansele sunt de 1 la 700, iar pe o motocicleta, aceste scad la 1 din 900. In cazul unui avion, insa, sansele scad la doar 1 din 8.000.

Poate vrei sa citesti si despre:

Biserica fortificata de la Alma Vii (Galerie foto)
Biserica fortificata de la Carta (Galerie foto)
Palatul Micul Trianon din Floresti (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

locuri avion siguranta avion locuri sigure avion

Galerie foto

Care sunt cele mai sigure locuri din avion - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net