Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Casa Paucescu, una dintre cele mai bizare structuri din lume

23 Decembrie 2014

In ultimii 25 de ani in Bucuresti s-a construit intens. Profitand de haosul legislativ de dupa 1989, dar si de complicitatea autoritatilor, multe case monument au fost daramate iar in locul lor au aparut cladiri fara personalitate.

Casa Paucescu este o combinatie intre vechi si nou, intre trecut si prezent. Distrusa de artileria grea la Revoluţie, Casa Paucescu a intrat intr-un proces de reconstituire dupa mai bine de 10 de la evenimentele din decembrie 1989. Pentru ca era declarata monument istoric, constructorii au trebuit sa pastreze fatada initiala a cladirii. A iesit insa un kitch, o combinatie intre sticla si caramida, o cladire care iese in evidenta tocmai prin aceasta neobisnuita combinatie.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Casa Paucescu se afla situata pe Strada Boteanu nr 3A, aproape de Muzeului National de Arta (Palatul Regal) şi care acum este sediul Uniunii Arhitectilor din Romania. Casa Paucescu a apartinut lui Grigore Paucescu, om politic si avocat, ministru si membru al Partidului Conservator in a doua jumatate a secolului al 19-lea.

Dupa moartea lui Grigore Paucescu in anul 1897, casa a fost pentru scurta vreme sediul legatiei Austro-Ungare. Dupa anul 1947 in casa se instaleaza Directia V a Securitatii, cea mai temuta divizie a fostei structuri creata de Nicolae Ceausescu.

Poate vrei sa citesti si despre:

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)

Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

casa paucescu case celebre in bucuresti casa distrusa la revolutie casa de sticla in bucuresti sediu uniunii arhitectilor case ciudate din bucuresti case urate in bucuresti

Galerie foto

Casa Paucescu, una dintre cele mai bizare structuri din lume - Imaginea 1 Casa Paucescu, una dintre cele mai bizare structuri din lume - Imaginea 2 Casa Paucescu, una dintre cele mai bizare structuri din lume - Imaginea 3 Casa Paucescu, una dintre cele mai bizare structuri din lume - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net