Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto)

8 Iulie 2012

Pe drumul dintre Oravita si Bozovici (judetul Caras Severin), la intersectia raului Minis cu Paralela 45, se afla Cascada Bigar, supranumita de localnici "minunea din Defileul Minisului". Apele puternicului izvor Bigar se revarsa in Minis, azvarlindu-se de la o inaltime de 8 metri pe un perete de tuf calcaros.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Numita in trecut si Cascada Coronini (dupa fostul guvernator al Banatului din secolul al XIX-lea, Johann Baptist Coronini-Cronberg), cascada este mereu violenta si inspumata, chiar si in perioadele cu deficit de umiditate. Un pod de lemn peste Minis permite accesul la cascada, si mai departe o poteca urca pe Valea Bigarului pana la izvor. Albia Bigarului este acoperita cu tuf calcaros, iar apa cade din treapta in treapta, formand o insiruire de mici cascade, in care verdele mai intunecat al muschilor se imbina cu cel sticlos al apei.

Cheile Minisului reprezinta una dintre cele mai frumoase zone din Banatul Montan. Pe langa Cascada Bigar, turistii pot admira in zona lacul de acumulare de pe Valea Minisului, Pestera Buhui si Lacul Buhui. Ei se pot caza la localnicii din Bozovici, in orasul Anina sau la Resita. Drumurile sunt practicabile tot timpul anului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. Amplasare


Sursa foto: Emil TatarTag-urile acestui articol

cascade romania defileul minisului cascada bigar cascada coronini pestera buhui lacul buhui

Galerie foto

Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 1 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 2 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 3 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 4 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 5 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 6 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 7 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 8 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 9 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 10 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 11 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 12 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 13 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 14 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 15 Cascada Bigar, minunea din Defileul Minisului (Foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net