Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto)

12 Octombrie 2011

In Maramures, in apropiere de statiunea Borsa (Muntii Rodnei), se afla una dintre cele mai frumoase caderi de apa din Romania: Cascada Cailor. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo de pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea se pravaleste in jos formand cascada in mai multe trepte cu caderi succesive de 40 m, apoi 20 m si din nou 40 m. Cascada se afla la altitudinea de 1.300 m, iar caderea de apa o face sa fie cea mai inalta din tara.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Legenda spune ca numele cascadei provine de la o intamplare petrecuta aici cu mult timp in urma. O turma de cai a fost incoltita in timpul unei furtuni de catre niste ursi pe marginea platoului de unde se formeaza cascada, iar din cauza spaimei si in lipsa vizibilitatii, caii au sarit in gol si au murit.

Dar nu numai cascada a primit acest nume. Muntele se numeste Muntele Cailor, circul glaciar a fost denumit Podul Cailor iar paraul care se pravaleste jos pe abrupturi se numeste Izvorul Cailor.

AICI GASESTI CAZARE LA PENSIUNI DIN MARAMURES


Cel mai simplu drum de acces catre Cascada Cailor este cu telescaunul pana in varful partiei de schi. De aici se coboara aproximativ 30 de minute. Traseul nu este unul complicat, dar trebuie sa ai putina conditie fizica. Telescaunul porneste doar daca exista un grup de minim 10-15 persoane, iar ultima cursa de coborare este la ora 17.00.

Pretul unui bilet la telescaun este de 8 lei pentru adulti si de 4 lei pentru elevi si studenti. Daca te bazezi pe picioare tale, poti ajuge la acest loc minunat pe jos, traseul dureaza 2.30-3 ore si este marcat cu triunghi rosu. Iarna, intreaga cascada ingheata.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

imagini cascada cailor foto cascada cailor cascade din romania cea mai inalta cascada din romania obiective maramures cascada cailor borsa cascada cailor maramures cascade romania

Galerie foto

Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 1 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 2 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 3 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 4 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 5 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 6 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 7 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 8 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 9 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 10 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 11 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 12 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 13 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 14 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 15 Cascada Cailor, legenda din Muntii Rodnei (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Simona a spus Duminica 23 Octombrie 2011:

Un loc superb! La fel ca Urlatoare, Cascada Putnei sau SipotAdaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net