Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO)

16 Iulie 2013

Cascada Duruitoarea este situata in Masivul Ceahlau la o altitudine de 1.270 metri. Cascada Duruitoarea este formata pe Paraul Rupturii, care izvoraste din golul alpin, si se varsa in Valea Schitului si apoi in Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui). Cascada Duruitoarea are o cadere de 25 de metri si este despartita in doua parti distincte: pragul superior si pragul inferior.

Cascada Duruitoarea este foarte cautata de amatorii de drumetii, accesul catre caderea de apa facandu-se prin trei trasee turistice marcate.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


1. Cruce rosie Durau - Poiana Viezuri (45'-1h) - cascada Duruitoarea (1h30' - 2h) - grad mediu de dificultate
2. Triunghi galben Cabana Fantanele - Poiana Viezuri (45'-1h) - cascada Duruitoarea (2h) - grad mic de dificultate
3. Cruce albastra Durau - Paraul Rupturilor(1h - 1h15') - Cascada Duruitoarea (2h) - grad mediu de dificultate

Denumirea Duruitoarea vine de la vuietul asurzitor produs de caderea de apa, apa ce provine din Paraul Rupturii, impreuna cu afluentii lui. Zgomotul produs se amplifica pe vreme ploioasa, atunci cand creste debitul paraului. Administratorii Rezervatiei in care se gaseste Cascada Duruitoarea au construit o scara ce urca circa 30 de metri, pana la pragul intermediar.

Pentru a vizita Cascada Duruitoarea trebuie sa platesti o Taxa de Rezervatie la punctele amenajate din Durau sau Izvorul Muntelui. Exista reduceri pentru studenti, pensionari si copii.

Poate vrei sa citesti si despre:

Hanul cu Tei (Foto)

Pestera Liliecilor din Satul Pestera
Xenofon, straduta cu trepteTag-urile acestui articol

cascade romania cascada duruitoarea duruitoare trasee duruitoarea masivul ceahlau durau cascade

Galerie foto

Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 1 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 2 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 3 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 4 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 5 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 6 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 7 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 8 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 9 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 10 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 11 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 12 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 13 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 14 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 15 Cascada Duruitoarea din Masivul Ceahlau (FOTO) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net