Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto)

10 Mai 2012

Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi este una dintre cele mai spectaculoase si mai cunoscute din tara noastra. Debitul, dar si inaltimea de 15 metri, au facut din Cascada Urlatoarea un punct de atractie pentru turisti. Denumirea provine de la zgomotul pe care il fac apele in caderea lor, insa o legenda spune ca, de fapt, vuietul cascadei reprezinta plansul necontenit al unei pastorite, copila jepilor batrani care, speriata de dragostea a doi frati, s-a aruncat de pe stanci.

Cascada Urlatoarea face parte din Parcul Natural al Muntilor Bucegi, iar camparea este interzisa in zona. Va puteti caza la cabanele Piatra Arsa, Omu si Babele sau in baza de salvare montana, unde sunt disponibile 12 locuri. Sau reveniti in Busteni, unde oferta de cazare este foarte mare.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


La Cascada Urlatoarea se poate ajunge pe unul din urmatoarele trasee:


Busteni (885 m) – Cascada Urlatoare (1150 m)
Marcaj: punct rosu
Durata: o ora
Traseul este accesibil tot timpul anului. Se urca pe Str. Telecabinei spre telecabina. Lasand in dreapta vechiul traseu spre Cabana Caraiman pe Valea Jepilor, dupa un urcus accentuat ajungem la punctul denumit La Gratar. De aici drumul se bifurca. Spre dreapta, poteca marcata cu triunghi albastru duce la Cabana Piatra Arsa, in timp ce drumul catre cascada trece peste un mic podet, traverseaza Valea Seaca a Jepilor si dupa un parcurs usor prin padure se ajunge la Cascada Urlatoarea.

Poiana Tapului (850 m) – Cascada Urlatoarea (1150 m) – Cabana Piatra Arsa (1950 m)
Marcaj: punct albastru, apoi triunghi albastru
Durata: 3-4 ore
Acest traseu porneste din strada Urlatoarei, are o dificultate medie si este recomandat doar pe timpul verii. Drumul mai este denumit Drumul Regal pentru ca pe aici obisnuiau sa se plimbe calare regele Carol I si, mai tarziu, Regina Maria.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

cascada urlatoarea traseu drumetii la munte trasee busteni busteni cascada urlatoarea cascade romania cascada urlatoarea poze cascada urlatoarea

Galerie foto

Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 1 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 2 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 3 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 4 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 5 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 6 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 7 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 8 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 9 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 10 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 11 Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net