Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto)

15 Februarie 2013

Cascada Valul Miresei sau Cascada Rachitele este situata in Muntii Apuseni si este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania. Cascada este situata la o altitudine de 1000 de metri, are aproximativ 50 metri inaltime si doua trepte, dar grandoarea si salbaticia ei sunt deosebite. Pe timp de iarna peretele stancos ingheata, fiind un excelent loc de escalada pentru cei pasionati de alpinism. In drept cu cascada, intr-un cadru organizat cu salvamontul zonei, se practica sportul cu tiroliana.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Ca aproape orice loc din Transilvania, si aceasta cascada are o legenda. Aceasta spune ca o mireasa a cazut chiar in ziua nuntii sale de pe stanci, iar voalul i-a ramas agatat. Nuntasii s-au oprit din petrecere si au plans-o pe mireasa, iar in locul respectiv, din lacrimilelor, s-a format cascada. In realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamana cu un voal.

Cascada Valul Miresei este situata pe Valea Stanciului, in  localitatea Rachitele din comuna Margau, judetul Cluj. Comuna Margau nu este celebra doar pentru cascada. Primavara poate fi vazuta si fotografiata la Margau cea mai cautata orhidee europeana - Papucul Doamnei (Cypripedium calceolus). AICI GASESTI CAZARE IN ZONA.

Cum se ajunge la Cascada Valul Miresei
Accesul se face din drumul E60, Cluj – Huedin. De aici se merge catre Belis, iar mai apoi faci dreapta catre Margau, in Muntii Apuseni. apoi se face stanga spre Calatele. Accesul se face din satul Rachitele, atat pietonal cat si cu autovehiculul, pe un drum forestier de aproximativ 7  kilometri ce este marcat pentru turistii ce aleg varianta pe jos.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

cascade romania cascada valul miresei cascada rachitele cascada apuseni

Galerie foto

Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 1 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 2 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 3 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 4 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 5 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 6 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 7 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 8 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 9 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 10 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 11 Cascada Valul Miresei din Rachitele (Foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net