Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul Misici din Lipova

6 Aprilie 2011

Castelul Misici din Lipova mai este cunoscut sub numele Casa Bocu sau Muzeul orasului Lipova si a fost construit in secolul 18.  Numele vine de la Sever Bocu, fost ziarist si om politic, care a fost proprietarul castelului intre 1922-1953.

In Castelul Misici este gazduit Muzeul Orasenesc, iar in interior este o colectie uimitoare de arta. Pe jos e un parchet inflorat din lemn, iar oglinzile, tablourile si obiectele vechi se imbina armonios. Candelabrele mari, cu cristale, teracotele, decorurile aurii de pe pereti si picturile cu doamne sau domnisoare, dar si cele de Grigorescu, Aman sau Luchian, se odihnesc in Castelul Misici.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In castel este expusa colectia de arta Eleonora Costescu si Vasile Varga, alcatuita din pictura romaneasca moderna, pictura din scolile italiana, flamanda, engleza, franceza, maghiara, piese de arta decorativa (argintarie, portelan, sticla, mobilier). Dintre cele opt sali ale muzeului se remarca in special salonul "rosu" si salonul "galben", ambele avand o tapiserie in culorile amintite. In salonul "rosu" este un splendid lustru de cristal, ca si soba de portelan in stil rococo.

Sectia de istorie prezinta o seama de descoperiri arheologice din epoca comunei primitive si a oranduirii sclavagiste, provenite din aceste parti. Alte doua sali sunt dedicate evului mediu scotand in evidenta intensa activitate economica a orasului, ca si participarea maselor din aceste parti la rascoalele din 1514, 1784 si la luptele de eliberare de sub conducerea lui Mihai Viteazul. Una din sali este repartizata evenimentelor revolutiei de la 1848-1849. Ultimele trei sali cuprind sectia etnografiei, familiarizand vizitatorul cu etnografia si arta populara din Valea Muresului.

Sectia de istorie prezinta o seama de descoperiri arheologice din epoca comunei primitive si a oranduirii sclavagiste, provenite din aceste parti. Alte doua sali sunt dedicate evului mediu scotand in evidenta intensa activitate economica a orasului, ca si participarea maselor din aceste parti la rascoalele din 1514, 1784, si la luptele de eliberare de sub conducerea lui Mihai Viteazul, care a stapanit si Lipova (1599-1600).

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

castelul misici castele din banat muzeul orasuluil lipova castele din romania

Galerie foto

Castelul Misici din Lipova - Imaginea 1 Castelul Misici din Lipova - Imaginea 2 Castelul Misici din Lipova - Imaginea 3 Castelul Misici din Lipova - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net