Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul Mocioni din Bulci

5 Aprilie 2011

Castelul Mocioni se afla la marginea localitatii Bulci, la circa 400 de metri de raul Mures. Ridicat in prima jumatate a secolului al XIX-lea, castelul capata forma actuala in jurul anului 1860.

In secolul 19 familia Mocioni detinea un mare numar de resedinte, castelul din Bulci fiind cea de-a doua ca importanta. Domeniul a fost cumparat de catre Antoniu Mocioni de Foen in anul 1858 de la baronul Fechtig-Fechtenberg cel care a construit castelul. Castelul a fost vizitat de-a lungul anilor de: Vicentiu Babes, Andrei Saguna, Franz Liszt, Carol I.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In timpul ultimilor doi proprietari - Antoniu si fiul sau adoptiv Ionel Mocioni-Starcea - castelul din Bulci a cunoscut o viata intensa, aici venind adesea la vanatoare regele Carol al II-lea, al carui maestru de vanatoare era Antoniu. Dupa 1940, au fost amenajate camere speciale pentru regina mama Elena si regele Mihai I, care in 1943, prin intermediul lui Ionel Mocioni-Starcea, va achizitiona castelul contelui Huniady de la Savarsin, aflat in apropierea domeniilor Mocionestilor.

Castelul este inconjurat de un parc imens. A fost nationalizat in 1949. In prezent aici functioneaza un sanatoriu. In momentul de fata, cladirea aminteste vag de prima destinatie. Doar blazonul familiei Mocioni, aflat chiar deasupra usii de intrare, mai aduce aminte de fostii proprietari.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

poze castelul mocioni castele din banat castele din romania

Galerie foto

Castelul Mocioni din Bulci - Imaginea 1 Castelul Mocioni din Bulci - Imaginea 2 Castelul Mocioni din Bulci - Imaginea 3 Castelul Mocioni din Bulci - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net