Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul de la Hunedoara

18 Martie 2011

Castelul de la Hunedoara are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar si civil, precum si vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresioneaza prin prezenta sa, ce domina orasul Hunedoara. Pentru cei atrasi de evul mediu, castelul reprezinta un monument singular in Romania si printre cele mai atractive din spatiul european.

Castelul este impresionant, dar din pacate nu este refacut in totalitate, lipsa banilor resmintindu-se din plin. Multe incaperi inchise, schele, lucruri de mantuila, singurul vinovat fiind primaria orasului, care nu valorifica la maxim potentialul acestui castel.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Accesul in castel se face pe un pod de lemn, sustinut de patru piloni masivi de piatra, plasati in albia paraului Zlasti, lasand in urma curtea husarilor si nisa ce adaposteste statuia Sf. Ioan de Nepomuk, protectorul podurilor si al trecererilor peste apa.

Surprinde prezenta magazinelor de kitch-uri in interiorul castelului. Un lucru anormal este prezenta menestrelilor care stau cu mana intinsa, cand, poate ar fi fost normal ca primaria sa isi permita sa ii angajeze pentru a intretine atmosfera. Paraul Zlasti, ce trece prin fata castelului, este plin de deseuri, iar nimeni nu se incumeta sa il curate.

Castelul de la Hunedoara a fost construit in secolul XV de catre Ioan de Hunedoara. A cunoscut mai multe etape de dezvoltare, in functie de proprietarii castelului. Mai multe informatii despre istoricul Castelului de la Hunedoara gasiti pe site-ul www.castelulcorvinilor.ro

Exista un muzeu al castelului cu obiecte preistorice si medievale descoperite in zona sau aduse din alte parti.

In aripa castelului numita Matia se mai desluseste destul de vag o pictura referitoare la legenda cu corbul de la care se zice ca isi trag numele urmasii lui Ioan de Hunedoara (Corvini). In curtea castelului, alaturi de capela zidita tot in timpul lui Ioan de Hunedoara, se afla o fantana adanca de 30 de metri. Conform legendelor, aceasta fantana ar fi fost sapata de trei prizonieri turci, carora li s-a promis libertatea daca vor ajunge la stratul de apa. Dar dupa 15 ani de truda, cand au terminat fantana, stapanii nu s-au tinut de cuvant. Se spunea ca inscriptia de pe zidul fantanii inseamna "Apa ai, inima n-ai".

In parcursul istoriei sale contemporane, castelul a fost gazda si cadrul realizarii mai multor productii cinematografice de prestigiu, aici fiind ecranizate momente celebre din istoria romanilor sau din istoria universala (François Villon, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Alexandru Lapusneanu, David, Regii blestemati, Vlad, Jacqou le Croquat, Blood Rayne, Ghost Rider 2).

Program de vizitare al Castelului Corvinilor din Hunedoara:
martie - octombrie: 09.00 - 20:30
noeimbrie - februarie: 09.00 - 16:00
*ultimul vizitator intra cu 30 de minute inainte de terminarea programului

Tarife intrare:
Adulti
- 20 Lei (ianuarie, februarie, noiembrie, decembrie),
- 25 lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie),
- 30 Lei (mai, iunie, iulie, august)
Pensionari (pe baza cuponului) - 10 lei
Elevi, studenti, – pe baza legitimatiei sau carnetului) – 5 lei
Taxa foto – 5 lei
Taxa video – 15 lei

Cum se ajunge la Castelul de la Hunedoara:
Accesul se poate face prin intermediul DE 7 pana in dreptul localitatii Santuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmand DN 68 B pana in orasul Hunedoara. Intrarea se face dinspre localitatea Santuhalm urmand bulevardele Traian, Republicii si Libertatii. Punctul terminus este Primaria orasului, iar de acolo urmand strada Constantin Bursan, va intampina Castelul.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

castelul huniazilor cele mai cunoscute locuri din romania castelul corvinilor castelul corvinestilor hunedoara castele din romania poze castelul hunedoara castelul de la hunedoara program castel hunedoara orar

Galerie foto

Castelul de la Hunedoara - Imaginea 1 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 2 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 3 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 4 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 5 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 6 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 7 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 8 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 9 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 10 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 11 Castelul de la Hunedoara - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net