Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol (Foto)

21 Martie 2012

Necunoscut pentru multi bucuresteni, Castelul lui Vlad Tepes, o constructie de tip medieval din piatra si caramida rosie, se inalta printre copacii din Parcul Carol. Cladirea a fost construita in anul 1906, cu ocazia organizarii, pe Campia Libertatii, a Expozitiei Generale Romane, prilejuita de implinirea a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I.

Construit dupa planurile arhitectilor Stefan Burcus si V. Stephanescu, Castelul din Bucuresti este o reproducere la scara mai mica a Cetatii Poenari din apropierea Barajului Vidraru, cetate ridicata de Vlad Tepes. Incepand din anii de dupa Primul Razboi Mondial, castelul a fost transformat intr-o cazarma destinata corpului de garda de la Mormantul Ostasului Necunoscut, aflat in apropiere, in fata Muzeului Militar National. Intre timp, cladirea Muzeului Militar a fost afectata de un incediu in 1938 si de marele cutremur in 1940. Astfel, dupa mai multe schimbari de locatii, Muzeul Militar a ajuns astazi in strada Mircea Vulcanescu.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Castelul a ramas in custodia Armatei in perioada comunista si, din anul 2004, dupa renovare, a devenit sediul Oficiului National pentru Cultul Eroilor. Armata refuza sa puna in valoare acest obiectiv turistic, existent deja in cataloagele internationale de turism prin cel mai cunoscut brand al Romaniei, Dracula. Din turnul castelului se poate admira panorama Parcului Carol dar si a intregului oras.

Castelul lui Vlad Tepes si-a deschis portile publicului pentru prima oara de la constructia sa abia in anul 2008. Cladirea se putea vizita doar de doua ori pe an, de Ziua Eroilor si de Ziua Armatei. Acest lucru nu a durat insa mult timp. Castelul nu si-a mai deschis portile deloc, din anul 2009, de cand au inceput lucrari de consolidare, restaurare, reabilitare si refacere. Din pacate, nimeni nu stie cand se va redeschide.

Castelul Tepes este situat pe strada Candiano Popescu numarul 6. Cum se ajunge la Parcul Carol: cu autobuzele 116 si 232, tramvaiele 7, 19, 23, 27 si 32 sau statia de metrou Tineretului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

tepes castele romania parcul carol obiective turistice bucuresti castel dracula bucuresti

Galerie foto

Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol (Foto) - Imaginea 1 Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol (Foto) - Imaginea 2 Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol (Foto) - Imaginea 3 Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol (Foto) - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Homerillum a spus Vineri 30 Martie 2012:

Multi stiu povestea lui Vlad Tepes, supranumit si Dracula. Putini, chiar foarte putini cunosc, insa, povestea tatalui acestuia, Vlad al II-lea, poveste care este tot atat de fascinanta ca cea a fiului sau. Cititi: Vlad al II-lea: Aparatorul Crestinitatii http://foc-in-agora.blogspot.de/2012/03/vlad-al-ii-lea-aparatorul-crestinitatii.htmlAdaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net