Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cele mai frumoase saline din Romania

7 August 2015

Salinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice, asa ca fie iarna sau vara, o vizita intr-o salina nu are cum sa iti faca bine. Efectul sarii asupra sistemul respirator este benefic pentru ca reduce iritatia ce produce tusea, ajuta la recuperarea de astm bronsic, bronsite cronice, sinuzite. De asemenea, salinele pot fi de ajutor si in curele de mineralizare a organismului, cure de prevenire de boli si tratare de raceli usoare.

Temperatura dintr-o salina este constanta, incadrandu-se de obicei intre 11-16 grade Celsius, cu umiditate mare, de peste 70%.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In Romania avem in jur de 20 de saline naturale: Salina Praid, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Ocnele Mari, Salina Turda, Targu Ocna sau Cacica. Exista si saline artificiale, acestea au fost create prima data in anii ’80 , cele mai multe saline artificiale fiind plasate pe teritoriul Europei, Rusiei si al Tarilor Scandinave. Topul de mai jos prezinta cele mai frumoase saline naturale.

Salina Slanic Prahova este situata la 44 km de Ploiesti, la o altitudine de 400 de metri. Este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind vizitata zilnic de sute de turisti. Salina este alcatuita din 14 camere formand un trapez, cu o suprafata totala de 90.000 de metri patrati. Inaltimea pana la tavan este de 60 de metri, iar accesul in subteran se face cu ajutorul liftului, salina avand o adancime de circa 210 metri. In interiorul salinei este amenajat un sanatoriu ce cuprinde un numar de 50 de paturi, oferind tratamentul pe o durata de circa doua saptamani. Pacientii pot beneficia de servicii ginecologice, electroterapie, bai cu namol cald, bai reci in lac si bai calde cu ape minerale.

Tot in interior au fost amenajate o sala de sport, o sale de mese, un bufet, o sala de biliard si cateva locuri de joaca. Puteti admira si statuile lui Decebal si Traian, sculptate in sare de artistul Iustin Nastase, si alte basoreliefuri de personalitati romanesti precum Mihai Eminescu si Mihai Viteazul. Langa salina se afla si doua stranduri, Baia Baciului si Baia Rosie, precum si un muzeu de sare.Salina Targu Ocna este situata in inima Moldovei, pe Valea Trotusului (in perimetrul orasului Targu Ocna, judetul Bacau). salina impresioneaza prin imensitatea golurilor si adevaratele catedrale sapate in sare. Accesul pana la mina se face cu ajutorul unui autobuz sau microbuz pe o distanta de 3 km. Baza de agrement este amplasata la 240 de metri adancime si este dotata cu terenuri de minifotbal, baschet, tenis de masa, loc de joaca special amenajat pentru cei mici, o biserica si un Muzeu al Sarii.

In sanatoriul amenajat la 130 m adancime se trateaza cu maxima eficienta boli asmatiforme, maladii provocate de poluare, sindromul de suprasolicitare, nevroze. In cadrul sanatoriului subteran se face si tratament antireumatic. La suprafata au amenajat un strand cu apa sarata, dusuri, cabinet medical, terasa, magazin si internet wireless free, deschis numai in sezonul cald, zilnic intre orele 10:00-20:00.Salina de la Ocnele Mari se afla in judetul Valcea. Primele atestari ale exploatarii de sare de la Ocnele Mari dateaza de prin secolul XVIII. Aceasta este una dintre cele mai mari din tara noastra, avand o suprafata de peste 20000 metri patrati, si una dintre cele mai frumoase saline din Romania. Parcul salinei este si unul dintre cele mai populare din Romania, pentru ca include o multime de atractii turistice, printre care se numara o biserica si un muzeu, terenuri de sport, locuri de joaca si un restaurant.Salina Praid este una dintre salinele extrem de bine amenajate din tara noastra si in care turistii pot participa la o multime de evenimente, precum festivaluri si spectacole de teatru. Este una dintre cele cele mai frumoase saline din Romania, deoarece galeriile ei includ un spatiu dedicat artei, o biserica, un teren de joaca cu diverse atractii atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, si un muzeu dedicat sarii si mineritului. In vacanta de vara, salile din subteran de la Praid primesc chiar si 3000 de vizitatori pe zi.Salina Turda
este de recunoscuta pentru dimenisunile sale, dar si pentru numarul mare de atractii turistice pe care il include. Turistii au la dispozitie un centru de tratament performant, dar si locuri de joaca cu mini-golf, biliard, carusel si popice. Una dintre cele mai cunoscute atractii este lacul de la nivelul inferior, pe care poti face plimbari cu barca. In plus, vara te poti bucura si de Strandul Durgau si de un centru spa pe tot parcursul anului. Recent, turistii care ajung la salina Turda pot vizita si mina Ghizela.Poate vrei sa citesti si despre:
Minunile naturale ale Romaniei

Cele mai spectaculoase cetati din Romania
Ce reprezinta numele judetelor RomanieiTag-urile acestui articol

saline romania cele mai frumoase saline romania saline moderne in romania

Galerie foto

Cele mai frumoase saline din Romania - Imaginea 1 Cele mai frumoase saline din Romania - Imaginea 2 Cele mai frumoase saline din Romania - Imaginea 3 Cele mai frumoase saline din Romania - Imaginea 4 Cele mai frumoase saline din Romania - Imaginea 5 Cele mai frumoase saline din Romania - Imaginea 6

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net