Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cele mai spectaculoase cetati din Romania

29 Mai 2015

Romania devine din ce in ce mai atractiva pentru amatorii de turism. Cei care aleg sa petreaca cateva zile in tara noastra au ocazia sa descopere obiective unice, iar vechile cetati, adevarate scuturi impotriva asupritorilor, sunt printre cele mai cautate.

Trecerea timpului, dar si influenta omului au schimbat in cele mai multe cazuri aspectul initial al acestor cetati, dar farmecul lor este acelasi.Topul celor mai spectaculoase cetati din Romania cuprinde fortaretele de la Poienari, Suceava, Sighisoara, Alba Iulia, Rasnov sau Rupea. Iata mai jos un top 10 al celor mai spectaculoase cetati din Romania.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


CETATEA RUPEA se afla situata pe o colina pe drumul ce leaga Brasovul de Sighisoara. In urma cu 2 ani s-au incheiat lucrarile de reabilitare, astfel ca acum se prezinta in conditii excelente. Rupea a fost initial cetate dacica, purtand numele de Rumidava. Romanii i-au dat numele pe care il poarta si astazi, rupes in latina insemnand piatra sau stanca. La Cetatea Rupea se poate ajunge pe E60, constructia fiind situata la 65 de km de Brasov si la 53 de Sighisoara.De la Rupea se ajunge foarte usor la CETATEA SIGHISOARA, cea mai spectaculoasa cetate medievala din Transilvania. Orasul-cetate este un magnet pentru turisti in orice anotimp. Atestata documentar inca din anul 1298, Sighisoara este singura cetate locuita din Romania, fiind considerata una dintre cele mai frumoase din Europa. Din anul 1999, centrul orasului medieval Sighisoara face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. O mare parte a faimei orasului de astazi se datoreaza celei mai celebre personalitati istorice dintre toate personalitatile care au avut tangenta cu Sighisoara, voievodul Vlad Tepes, supranumit Dracula.Daca vorbim de Vlad Tepes, drumurile ne duc catre CETATEA POIENARI. Ruinele fortaretei se gasesc la o inaltime de 860 metri, pe Transfagarasan, la aproximativ 4 km de Barajul de la Vidraru, iar accesul pana la cetate se face urcand 1480 de trepte. Turistii au la dispozitie cai de acces de calitate, 110 locuri de parcare, din care 10 pentru autocare, dar si un centru de informare turistica.CETATEA FAGARASULUI este una dintre cele mai bin conservate fortificatii de acest tip din Europa. Cetatea a fost ridicata in anul 1310 si a fost mult timp un centru important pe harta principatelor romanesti gazduind chiar, de cateva ori, sedintele Dietei Transilvaniei. In anul 1599, voievodul Mihai Viteazul se instaleaza in Fagaras impreuna cu familia. Intre 1948-1960 a fost folosita ca penitenciar de catre regimul comunist. Cetatea a fost renovata si amenajata in anul 1965. Camarutele de depozitare ale cetatii, transformate initial in celule pentru iobagii razvratiti, gazduiesc astazi Muzeul Tarii Fagarasului, cu sectiile de istorie a orasului, dar si Biblioteca Municipala. Ramanem in judetul Brasov si ajungem la CETATEA RASNOV. Pozitionata pe un deal stancos, imprejmuit de padure, unde singura cale de acces este dinspre est, cetatea a fost construita in secolul 14 de catre locuitorii din Rasnov cu scopul de a se apara impotriva atacurilor turcesti si tataresti. Cetatea a suferit in ultimii ani un amblu proces de reconstructie, iar in interior sunt mai multe obiective turistice. Autoritatile au instalat si un lift cu cremaliera pentru accesul in fortareata.

In apropiere de orasul Targu Neamt se afla una dintre cele cunoscute monumente medievale din tara noastra. CETATEA NEAMTULUI a fost construita in timpul domniei lui Petru I Musat, acelasi domnitor care a ridicat si cetatea de la Suceava. Cetatea a fost fortificata de Stefan cel Mare in secolul XV si, dupa ce a rezistat mai multor invazii ale otomanilor si polonezilor, este distrusa din ordinul domnitorului Mihai Racovita, in anul 1718. Cetatea a intrat intr-un proces de degradare, distrusa de vreme si de localnici. Dupa trei etape de reconstructie, acum cetatea arata perfect.Cea mai importanta fortareata din Moldova este insa CETATEA SUCEVEI, contruita in anul 1380 de domnitorul Petru I Musat. Fiecare domnitor care i-a urmat lui Petru I Musat a intarit cetatea, Stefan cel Mare aducandu-i cele mai importante modificari. Astazi, la peste 630 de ani de la constructia ei, cetatea este un muzeu in aer liber. CETATEA DEVA este situata in orasul Deva, judetul Hunedoara, si dateaza din 1269. A fost construita pe urmele unei cetati dacice ce purta numele de Castrum Deva. In 1849 cetatea a suferit o explozie puternica si multe dintre cladirile si incaperile ei au fost distruse. Dealul pe care este situata cetatea este de origine vulcanica.Dealul Cetatii este considerat rezervatie naturala, aici gasindu-se specii rare de flori si vipera cu corn.CETATEA PREJMER este situata la doar 10 kilometri de Brasov si este cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei. Este construita in stilul gotic burgund, fiind ridicata de catre cavalerii teutoni. Constructia bisericii a fost inceputa in anul 1211, iar cladirea a fost modificata de mai multe ori in decursul anilor, cele mai importante schimbari fiind aduse in secolul al XVI-lea. Zidurile groase de 3-4 metri si inalte de 12 metri, bastioanele si portile de fier au fost ridicate in 1427. In interior, in zidurile cetatii, au fost construite 272 de incaperi de refugiu dispuse pe 4 nivele destinate sa adaposteasca populatia satului in caz de asediu. CETATEA ALBA CAROLINA este o fortareata cu bastioane de tip Vauban construita la inceputul secolului al XVIII-lea in orasul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, avand rol de fortificatie strategica de aparare a Imperiului Habsburgic impotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman si de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Corpul principal al cetatii este de forma unui heptagon neregulat, cel sapte bastioane conferindu-i o imagine stelata tipica sistemelor de acest gen. Intre bastioanele principale si curtinele din a doua linie, se afla santul interior cu latimea de 27 metri.Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

topul cetatilor din romania cetati romania cetatea rupea cetatea neamtului cetatea suceava

Galerie foto

Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 1 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 2 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 3 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 4 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 5 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 6 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 7 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 8 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 9 Cele mai spectaculoase cetati din Romania - Imaginea 10

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net