Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cetatea Rasnov (Galerie foto)

23 Iunie 2011

La 16 kilometri de Brasov, in directia Bran - Pitesti, se afla una dintre cele mai impresionante cetati medievale din Romania, Cetatea Taraneasca de la Rasnov. Pozitionata pe un deal stancos, imprejmuit de padure, unde singura cale de acces este dinspre est, cetatea a fost construita in secolul 14 de catre locuitorii din Rasnov cu scopul de a se apara impotriva atacurilor turcesti si tataresti. Cetatea a suferit in ultimii ani un amblu proces de reconstructie, iar in interior sunt mai multe obiective turistice.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


In mijlocul cetatii se afla o fantana, sapata in stanca intre 1623 si 1640, a carei adancime este de 146 m. Bastionul poligonal de la est si capela dateaza din secolul 17. Cetatea gazduieste si un muzeu in care sunt expuse documente, arme, unelte, etc. In vechile case din cetate au fost amenajate acum magazine in care se comercializeaza suveniruri, pietre semi-pretioase, obiecte de arta, carti etc. In cetate a fost amenajat si un bar, iar in curte se poate practica tirul cu arcul.

Autoritatile au amenajat doua parcari la intrarea in cetate, precum si drumul de acces. Pentru a te bucura de panorama, exista in interiorul cetatii si un binoclu, dispus pe locul punctului de observatie al Cetatii, care functioneaza cu fise.

Rasnovul este situat in apropierea mai multor obiective, aflate la o distanta relativ mica de cetate: Castelul Bran, Brasov, Poiana Brasov, Pestera Dambovicioara sau Pestera Liliecilor.

La Rasnov au loc mai multe festivaluri: OST Mountain Fest, Festivalul de Film Istoric sau Turnirul Cetatilor. Pe 24 iulie 2011, Rasnovul a sarbatorit 800 de ani de la venirea Cavalerilor Teutoni in cetate. Peste 200 de cavaleri si domnite din Ordinul Cavalerilor de Malta din Romania, Austria, Germania si Italia au "asediat" Cetatea Rasnov.

Pretul unui bilet de intrare in cetatea Rasnov
este de 5 lei pentru copii si de 10 lei pentru adulti.
Program de vizita cetatea Rasnov
: zilnic intre 09.00 - 19.00
Cum se ajunge la Rasnov:

De la Bucuresti de merge pe DN 1 pana la intrarea in Predeal, si apoi se face stanga catre Paraul Rece - Rasnov.
Din Pitesti, se merge pe DN 73 catre Brasov. Daca se vine dinspre Brasov, se merge catre Pitesti, pe DN 73.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

rasnov cetate cetatea rasnov poze program cetatea rasnov pret bilet cetate rasnov castelul bran imagini din rasnov obiective brasov cetati romania cele mai cunoscute locuri din romania festival rasnov ost festival

Galerie foto

Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 1 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 2 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 3 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 4 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 5 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 6 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 7 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 8 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 9 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 10 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 11 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 12 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 13 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 14 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 15 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 16 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 17 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 18 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 19 Cetatea Rasnov (Galerie foto) - Imaginea 20

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Robert a spus Duminica 26 Iunie 2011:

Am fost acum cativa ani la cetatea de la Rasnov si am fost tare dezamagit. Cazuse un zid, un balcon.. era haos. Sper sa ajung sa o vad refacuta.Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net