Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cetatea din Feldioara se va deschide in luna septembrie

14 Mai 2016

Cetatea din Feldioara, comuna Feldioara, judetul Brasov, a fost construita in secolul XIII, fiind cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania. Cetatea este azi monument istoric.

 

Din cateva ziduri vechi si ruinate, fortificatia teutona care strajuieste comuna Feldioara a renascut, devenind o superba cetate medievala. Totul gratie proiectului „Consolidarea, restaurarea si punerea in valoare a Cetatii Feldioara”, derulat si finalizat integral de Consiliul Judetean Brasov. La finalizarea obiectivului, programata in cursul lunii septembrie 2016, cetatea va deveni un important punct de reper pe harta turistica si culturala a judetului”, se mentioneaza in comunicatul de presa.

 

Cetatea va avea mai multe turnuri functionale (turnul de est, turnul portii, turnul de nord si turnul de vest, care este cel mai bine conservat, si unde va fi amenajat un muzeu, precum si un spatiu de belvedere pe zidul de straja, de unde va putea fi admirata panorama Țarii Barsei. In curtea interioara a fost construita fantana, iar capela cetatii urmeaza sa fie marcata la nivelul solului. 

 

"Dorim ca dupa restaurare monumentul sa fie inclus in circuitul cetatilor si bisericilor fortificate din Transilvania", a spus vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mariana Caju.

 

O refacere a fortificatiei este posibil sa fi fost facuta dupa anul 1420, fapt determinat de existenta unui document din 1439 care mentioneaza ca locuitorii Feldioarei au fortificat un „castrum” in vederea apararii bunurilor lor. Astfel, pe vremea lui Sigismund de Luxemburg, cetatea Feldioarei era una taraneasca si localitatea primea dreptul, datorita ei, de a fi oras.

 

Cetatea a fost distrusa in 1430 de turci precum si de Vlad Țepes in campania din 1457, locuitorii refacand-o in acelasi an. Zidul de incinta din partea de sud a fost probabil distrus, dupa batalia de la Feldioara, de ostile lui Petru Rares prin vornicul Nicoara Grozav. Pe zidaria turnului din spre nord exista scrijelit anul 1657, dar nu se stie daca s-a facut aceasta cu ocazia construirii lui sau cu ocazia renovarii.Tag-urile acestui articol

cetatea feldioara tara birsei cetati romania

Galerie foto

Cetatea din Feldioara se va deschide in luna septembrie - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net