Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto)

3 Februarie 2013

Construita acum mai bine de 700 de ani de catre genovezi, Cetatea Enisala este in prezent o ruina, ce-i drept mai bine conservata in comparatie cu monumente de acelasi tip din Dobrogea. Pambola, Bambola, Heracleea sau Yeni-Sale sunt cateva dintre numele pe care cetatea le-a avut de-a lungul veacurilor. Fascinanta cetate se afla pe o culme strajuita de Lacurile Babadag si Razelm.

Cetatea Enisala a fost construita cu scop militar, defensiv si de supraveghere de la inaltime a drumurilor de pe uscat si mai ales de pe apa intr-o perioada in care gurile Cernet si Dunavat nu erau inca blocate, iar actualul lac Razim era inca golf al Marii Negre. Intre anii 1398–1416 a trecut sub stapanirea lui Mircea cel Batran, iar in 1417 cade prada otomanilor, care instaleaza aici o garnizoana. Dupa secolul al XV-lea, datorita formarii cordoanelor de nisip ce separa Lacul Razim de Marea Neagra, cetatea a fost abandonata pentru ca nu mai servea scopului pentru care fusese construita. Dupa sute de ani, inca se mai pot vedea zidurile semete ale cetatii, arcadele si turnurile. Cetatea a intrat intr-un amplu proces de reconstructie, iar la final va capata stralucirea de odinioara.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Accesul in localitatea Enisala se face pe drumurile judetene DJ 222 Tulcea – Enisala – Ceamurlia de Jos si DJ 223A Enisala – Babadag. Din Bucuresti poti ajunge cel mai repede pe Autostrada Soarelui pana la Medgidia. De aici se merge pe traseul Mihail Kogalniceanu - Lumina - Babadag.

Cetatea se poate vizita tot timpul anului: mai – septembrie intre orele 10.00 -18.00; octombrie – aprilie intre orele 10.00 - 16.00. Drumul pana la cetate este asfaltat. Intrarea costa 2 lei, iar pentru fotografiat si filmat nu se percepe taxa suplimentara.

Poate vrei sa citesti si despre:

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)

Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

cetati romania cetatea enisala turism dobrogea turism tulcea obiective turistice tulcea

Galerie foto

Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 1 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 2 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 3 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 4 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 5 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 6 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 7 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 8 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 9 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 10 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 11 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 12 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 13 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 14 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 15 Enisala, fascinanta cetate din Dobrogea (Galerie foto) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net