Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


FOTO TransRarau, soseaua alpina din Moldova

25 Iunie 2015

Muntii Romaniei sunt strabatuti de multe drumuri spectaculoase, unele mai frumoase ca altele. Daca pana in urma cu cativa ani turistii se inghesuiau pe Transfagarasan, eforturile sustinute ale autoritatilor au facut ca oferta sa se imbogateasca. Astfel, a aparut pe harta Transalpina, Transbucegi sau Transraraul.

Soseaua Transrarau face legatura intre localitatile Pojorata si Chiril, traversand Muntii Rarau. Dumul ajunge pana la o altitudine de 1400 metri, inlesnind accesul spre cabana si schitul Rarau, precum si spre vestitele monumente naturarele numite Pietrele Doamnei. Drumul are 28 de kilometri si este inchis pe perioada iernii. Oficial, se deschide 1 mai.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Traseul este denumit de localnici si oficialitati si Drumul Comorilor, intrucat unul dintre punctele sale de atractie sunt Pietrele Doamnei. Legenda spune ca in 1541, domnitorul Petru Rares si-ar fi gasit un loc in muntii Rarau pentru a-si adaposti familia si o parte de avere de hoardele de tatari. Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul acestora s-ar fi refugiat intr-o pestera sa se roage, iar stanci uriase s-ar fi desprins si ar fi cazut peste locul in care se afla averea, ingropandu-i si pe hoti.

Poate vrei sa citesti si despre:
Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)
Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)
Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

transrarau soseaua transrarau sosele de munte drumuri de munte drumuri frumoase romania

Galerie foto

FOTO TransRarau, soseaua alpina din Moldova - Imaginea 1 FOTO TransRarau, soseaua alpina din Moldova - Imaginea 2 FOTO TransRarau, soseaua alpina din Moldova - Imaginea 3 FOTO TransRarau, soseaua alpina din Moldova - Imaginea 4 FOTO TransRarau, soseaua alpina din Moldova - Imaginea 5

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net