Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul National de Geologie (Galerie foto)

14 Martie 2012

Muzeul National de Geologie este amenajat intr-o cladire impunatoare, declarata monument de arhitectura. Construita in stil neo-brancovenesc, cladirea a fost destinata initial gazduirii Institutului Geologic. Carol I a semnat in 1906 decretul regal de infiintare a institutului, act care poate fi vazut, in original, chiar in holul de la intrare al muzeului.

Incercarea de a organiza un muzeu a fost zadarnicita de bombardamente si cutremure, culminand cu cel din 1977, cand imobilul a fost grav afectat, colectiile institutului fiind mutate temporar intr-o alta cladire. Lucrarile de refacere si consolidare a cladirii au demarat abia in 1983, cu un proiect care, fara a afecta stilul initial, corespundea ideii de muzeu, de colectii deschise, vizitabile de un public larg.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Refacerea cladirii s-a facut intocmai cu originalul, pornind de la fotografiile de epoca, mai putin sala Bibliotecii, care avea mobilier masiv de stejar pana sub tavan (12 m inaltime !) si o scara in spirala ce ducea la balconul ce inconjura sala ca un brau. Deschiderea oficiala a Muzeului Geologic s-a facut, in sfarsit, in aprilie 1990.

Muzeul National de Geologie este unic prin conceptia sa. Ilustrand toate ramurile stiintelor geonomice de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor de substante minerale utile, tectonica globala, pana la evolutia vietii pe Pamant, aparitia omului si interactiunea sa cu Terra, muzeul seamana cu o carte uriasa din care atat specialistii, cat si oamenii obisnuiti pot afla lucruri interesante.

Uriasul patrimoniu muzeal de astazi (cu circa 85 000 de esantioane) s-a imbogatit in timp si din donatii ale institutiilor sau ale persoanelor particulare, majoritatea geologi care au lucrat in institut si care si-au lasat colectiile in depozite. Insa doar un mic procent din esantioanele detinute sunt expuse in sali, aproape 90% din ele aflandu-se in depozite intrucat prezinta mai mult interes stiintific.

Colectiile Muzeului National de Geologie detin atat exemplare ale celor mai vechi roci (1,9 miliarde de ani) sau purtand cele mai vechi urme de viata (600 milioane de ani) din subsolul tarii, cat si cea mai completa colectie de roci si fosile din Romania.

Colectiile Muzeului National de Geologie se intind pe trei niveluri ce parcurg sali dedicate mineralogiei, dinamicii externe si interne a Pamantului, paleobotanicii, paleontologiei, stratigrafiei, hidrogeologiei, tectonicii Romaniei, substantelor minerale utile metalifere si nemetalifere, hidrocarburilor, geologiei Romaniei, mineralelor fluorescente si florilor de mina.

Muzeul National de Geologie este situat in Sos. Kiseleff nr. 2. Cum se ajunge la Muzeul National de Geologie:
• Metrou (magistralele M2 si M3): statia Piata Victoriei
• Autobuz: liniile 182, 300, 783, 784
• Tramvai: 20, 24, 34, 46

Program de vizitare Muzeul National de Geologie:
Marti – duminica, orele 10.00 – 18.00 (ultima intrare: 17.00)
Muzeul este inchis in zilele de luni, 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Rusalii, 15 august, prima si a doua zi de Paste, 01, 25 si 26 decembrie.

Tarife de vizitare Muzeul National de Geologie:
Adulti: 8 lei
Copii cu varsta de peste 3 ani, elevi, studenti, pensionari: 4 lei

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

muzee romania muzee bucuresti obiective turistice bucuresti muzeul de geologie muzeul de geologie program program muzeul de geologie muzeul geologic

Galerie foto

Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 1 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 2 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 3 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 4 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 5 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 6 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 7 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 8 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 9 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 10 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 11 Muzeul National de Geologie (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net