Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto)

4 Iunie 2012

Muzeul National de Istorie a Romaniei este cel mai important muzeu de istorie si arheologie din tara noastra, atat prin marime cat si prin patrimoniu. Situat pe Calea Victoriei, Muzeul de Istorie a fost infiintat in anul 1970 in cladirea unde se functiona Palatul Postelor. Muzeul detine obiecte valoroase din punct de vedere istoric, descoperite pe teritoriul tari noastre din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana.

Monumentala cladire care gazduieste muzeul are o istorie interesanta. In secolul al XVII-lea, aici se aflau casele marelui aga Constantin Balaceanu, pe locul carora domnitorul Constantin Brancoveanu a construit un mare han ce i-a purtat numele. Incendiul din anul 1847, care a cuprins o mare parte din oras, a distrus hanul ale carui ruine au fost demolate pana in 1862. Aici, edilii orasului au hotarat sa inalte Palatul Postelor, a carui constructie a inceput in 1894, inaugurarea avand loc in anul 1900. Cladirea este conceputa in stil neoclasic, avand o fatada principala cu trepte pe toata lungimea ei si cu un portic sustinut de 10 coloane dorice. Extremitatile, formate din doua volume proeminente, sunt inaltate si acoperite de cate o cupola. Posta centrala a orasului a functionat aici pana in 1970, cand au inceput lucrari de renovare a cladirii si de amenajare a muzeului.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Muzeul se desfasoara pe o suprafata de 8.000 mp si reuneste in 60 de sali exponate deosebit de valoroase provenite de la fostul Muzeu National de Antichitati si de la o serie de institutii similare din tara, toate prezentate intr-un mod sugestiv si intr-o judicioasa desfasurare astfel incat se realizeaza reconstituirea dezvoltarii societatii umane pe teritoriul Romaniei, din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre.

In primavara lui 2012, pe treptele Muzeului de Istorie a fost dezvelita statuia Imparatului Traian, o opera extrem de controversata.

Programul Muzeului de Istorie a Romaniei:

Program de vara: 10.00 - 18.00, miercuri-duminica
Program de iarna: 09.00 - 17.00, miercuri-duminica

Programul de vara este valabil din ultima duminica a lunii martie pana in ultima duminica a lunii octombrie. Casa de bilete se inchide cu 30 de minute inaintea inchiderii programului de vizitare.

Tarife de intrare Muzeul de Istorie:
Intrare rapida pentru o persoana adulta – 50 Lei
Intrare adulti – 25 Lei/ persoana
Intrare pensionari – 15 Lei/ persoana
Intrare elevi, studenti, persoane adulte cu handicap mediu sau usor, posesori card Euro26 – 7 Lei/ persoana

Intrare GRATUITA: in fiecare zi de 26 din fiecare luna, atunci cand aceasta nu cade intr-o zi cand muzeul este inchis pentru public.

Poate vrei sa citesti si despre:

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)
Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

muzee bucuresti muzee romania obiective turistice bucuresti muzeul de istorie

Galerie foto

Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 1 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 2 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 3 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 4 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 5 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 6 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 7 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 8 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 9 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 10 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 11 Muzeul National de Istorie a Romaniei (Galerie foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net