Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti

3 Aprilie 2015

In centrul Bucurestiului, in cladirea Teatrului National, se afla un muzeu mai putin cunoscut publicului. Muzeul Teatrului National cuprinde o colectie impresionanta de carti, manuscrise, tablouri, busturi ale actorilor si personalitatilor si alte obiecte. Muzeul reprezinta o calatorie in timp si clarificarea multor aspecte legate de istoria zbuciumata a Teatrului.

Patrimoniul muzeului dateaza din anul 1942, din timpul directoratului lui Liviu Rebreanu, cand actorul George Franga scoate la lumina un adevarat tezaur teatral: tablouri, sculpturi, fotografii originale, obiecte personale si costume ce au apartinut marilor actori de altadata, piese de mobilier, documente rare (scrisori, manuscrise, publicatii - ale actorilor sau ale directorilor primei scene, in marea lor majoritate mari scriitori). Primul sediu a fost in cladirea de pe Calea Victoriei (actualul hotel Novotel, a carui intrare reproduce cu fidelitate fatada fostului Teatru National). Dupa ce cladirea Teatrului National din Calea Victoriei a fost bombardata in august 1944, muzeul nu a mai fost redeschis multa vreme. Patrimoniul acestuia este evacuat la Pucioasa, iar apoi este expus in doua sali ale Liceului Sf. Sava din Bucuresti. Aici va ramane pana in 1952, cand se muta in Pasajul Majestic - astazi Teatrul Odeon.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Dupa inaugurarea actualei cladiri a Teatrului National, muzeul este deschis publicului intre 1975 si 1978. Timp de 12 ani, pana in 1990, obiectele expuse sunt depozitate din nou in magazii. O noua redeschidere a Muzeului TNB are loc in Foaierul Salii Mari. Abia in iarna anului 2001, muzeul primeste amplasarea actuala, iar obiectele raman expuse in aceasta varianta finala.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

muzee bucuresti muzee romania muzeul caragiale muzeul tnb muzeul teatrului

Galerie foto

Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti - Imaginea 1 Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti - Imaginea 2 Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti - Imaginea 3 Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti - Imaginea 4 Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti - Imaginea 5 Muzeul Teatrului, un loc mai putin cunoscut din Bucureti - Imaginea 6

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net