Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu

7 Noiembrie 2013

In centrul Bucurestiului, foarte aproape de Calea Victoriei, se afla casa unde a locuit si a creat timp de aproape 40 de ani pictorul Gheorghe Tattarescu. Artistul a locuit pe strada Domnita Anastasia nr. 17 intre anii 1855-1894. In anul 1951 casa a fost transformata in muzeu. Muzeul memorial adapostea o colectie cuprinzand un bogat patrimoniu de pictura, grafica (compozitii, portrete, desene), mobilier de epoca, obiecte personale, precum si un bogat fond documentar. La etaj fusese reamenajat atelierul artistului si se aflau expuse marile panze istorice cat si galeria de portrete care l-au consacrat pe artist. Dupa anul 1989 muzeul a fost inchis, statutul sau ramanand neschimbat pana astazi.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Gheorghe Tattarescu a pictat 52 de biserici si a fost considerat cel mai mare pictor religios al timpului sau. Una dintre bisericile la care a lucrat Tattarescu este cea a Manastirii Ghighiu.

Daca ajungeti in zona, merita sa admirati constructia. Casa este veche, are circa 200 de ani, si a fost cumparata de catre pictor de la o anume familie Popescu. Casa este monument istoric si aminteste de arhitectura vestitelor hanuri ale Bucurestiului de odinioara.

Cum se ajunge la muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu
Ca punct de reper, muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu se afla vis-a-vis de agentia CFR din strada Ion Brezoianu. Se poate ajunge fie pe jos, de la statiile de metrou Unirii, Universitate sau Izvor, fie cu orice mijloc de transport care circula pe bulevardul Regina Elisabeta (statia Gradina Cismigiu - 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 92, 122, 137, 138, 268, 336, 601).

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

case memoriale case memoriale bucuresti muzee bucuresti muzee romania

Galerie foto

Muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu - Imaginea 1 Muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu - Imaginea 2 Muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu - Imaginea 3 Muzeul si casa memoriala Gheorghe Tattarescu - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net