Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto)

12 Octombrie 2012

Invatamantul superior medical si farmaceutic din Bucuresti dateaza de mai bine de un secol. Carol Davila, medic roman de origine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu, a pus bazele invatamantului medical din tara noastra, infiintand, in anul 1857, Scoala nationala de medicina si farmacie. Cladirea Facultatii de Medicina a fost inaugurata in ziua de 12 octombrie 1903, cand s-a facut si inaugurarea statuii lui Carol Davila, asezata in fata facultatii. Statuia, opera valoroasa a lui Carol Storck, a fost turnata in bronz in atelierele Scolii de arte si meserii din Bucuresti.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Subsolul, construit din piatra, este soclul pe care este ridicata cladirea formata din trei etaje. Fatada principala, simetrica, este formata dintr-un parter inalt in apareiaj, in care pot fi observate ferestrele in arc de cerc. Corpul central, construit in rezalit si inaltat fata de cornisa generala, prezinta o colonada si un fronton bogat ornat. Colturile fatadei, scoase in fata, adapostesc scarile care permit accesul spre etajele superioare. Fatada dinspre parcul din curtea palatului este desfasurata simetric fata de cele doua volume masive din capetele acoperite cu cupole si prezinta cinci arce in plin cintru. Intrarea principala prezinta si un portal din piatra sculptata.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti

Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. Amplasare


Sursa: Wikipedia; Sursa foto main: Raluca BradeaTag-urile acestui articol

obiective turistice bucuresti palatul facultatii de medicina palate bucuresti

Galerie foto

Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 1 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 2 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 3 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 4 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 5 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 6 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 7 Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti (Foto) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net