Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Pestera Liliecilor din Satul Pestera

3 Iunie 2013

Pestera Liliecilor, cunoscuta si sub numele de Pestera Mare sau Pestera Badichii, se gaseste in comuna Moieciu, satul Pestera. Grota este populata de colonii de lilieci, care au fost de-a lungul timpului cercetate din punct de vedere biospeologic de catre cercetatorii Institului de Speologie Bucuresti. Pestera este situata la o altitudine de 950 m si s-a format ca urmare a fenomenului de eroziune a muntelui calcaros de unul din afluentii paraului Vaii cu Cale care astazi este un parau temporar. Primul marcaj al pesterii a fost realizat de speologul Iuliu Caran.

Pestera Liliecilor este o pestera usor de vizitat, are o lungime de 370m din care 109m de galerie activa si o denivelare de 10 metri.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Accesul in pestera se face printr-un culoar ingust dupa care se ajunge intr-o grota, nu foarte mare, cu podea ascendenta. De aici mai porneste o galerie, spre nord, care are o lungime de 15 m care se termina cu un horn. Pestera poate fi vizitata in orice anotimp. Vizitarea dureaza circa 45 de minute. Specialistii de la administratia Parcului National Piatra Craiului sunt de parere ca pestera nici macar nu ar trebui sa fie vizitata, deoarece se pune in pericol habitatul mamiferelor de la care ii provine numele, respectiv liliecii.

Cum se ajunge in satul Pestera: Pentru a ajunge la Pestera se face dreapta din DN73, imediat cum iesi din Bran, si se urca. Exista un indicator. Se urca pe un drum superb, care te lasa fara cuvinte.

Alte obiective in zona sunt Castelul Bran (7 km), Muzeul Castelului (7 km), Cetatea Rasnov (20 km), orasul Brasov (30 km) sau Cheile Gradistei (9 km)

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

pesteri romania pesteri cu lilieci pestera liliecilor pestera moieciu pestera brasov

Galerie foto

Pestera Liliecilor din Satul Pestera  - Imaginea 1 Pestera Liliecilor din Satul Pestera  - Imaginea 2 Pestera Liliecilor din Satul Pestera  - Imaginea 3 Pestera Liliecilor din Satul Pestera  - Imaginea 4

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net