Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto)

3 Aprilie 2013

Pestera de la Vadu Crisului sau Pestera Zichy se afla in muntii Padurea Craiului si este una din cele mai cunoscute si studiate pesteri din Romania. Pestera a fost descoperita in anul 1903 prin dinamitarea versantului ca urmare a unor banuieli ca deasupra cascadei Vadu Crisului s-ar afla o pestera de mari dimensiuni.  Contele Odon Zichy, pe a carui proprietate se afla pestera, a dispus amenajarea cu podete si scari de lemn astfel incat in anul 1905 a fost deschisa spre vizitare. La acea vreme era considerata cea mai frumoasa pestera din Europa. Din anul 1969, pestera este iluminata.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Datorita mai ales diversitatii si importantei faunei cavernicole, Pestera de la Vadu Crisului este declarata monument al naturii. Aici sunt specii de melci, viermi, insecte si crustacee. Pestera fiind atat de mare si cu galerii multe, este bine populata de liliacul cu botul in forma de potcoava. Ca urmare, ea este inchisa si nu poate fi vizitata decat sub conducerea unui ghid.

Cascada Vadu Crisului se afla langa pestera si are o inaltime de 9 metri. Caderea de apa impresioneaza prin prabusirea brusca a apei paraului ce iese din pestera in apele raului Crisul Repede.

La pestera Vadu Crisului se poate ajunge foarte usor cu trenul pe ruta Cluj Napoca - Oradea, pana in halta Pestera. Cu masina, se merge pe E60 (DN1) pana in comuna Vadu Crisului, pestera fiind situata la 100 de km de Cluj Napoca si 50 km de Oradea.

Programul zilnic de vizitare al pesterii:
luni - marti: inchis
miercuri - duminica: 09.00 - 17.00. Ultimul vizitator intra la ora 16.00. Se intra in grupuri de minim 10 persoane si maxim 25 de persoane. Este interzis fotografiatul in pestera.

Pret bilet intrare:
adulti – 5 lei
elevi, studenti, pensionari – 3 lei

Poate vrei sa citesti si despre:

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)

Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

pesteri romania cascade romania cascada bihor pesteri bihor pesteri cu lilieci defileul crisului pestera crisului vadu crisului

Galerie foto

Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 1 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 2 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 3 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 4 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 5 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 6 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 7 Pestera si Cascada Vadu Crisului (Galerie foto) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net