Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Plajele ascunse de la Marea Neagra

25 Aprilie 2015

Obisnuiti cu comoditatea, majoritatea turistilor care ajung pe litoralul romanesc al Marii Negre aleg una dintre statiunile construite in anii '60-'70, unele dintre acestea pastrand inca intact aspectul de acum 40 de ani. Alti turisti prefera o combinatie intre modernism si salbaticie si se duc in sudul litoralului, in Vama Veche sau 2 Mai. O mica parte a turistilor aleg insa sa se rupa total de civilizatie. Pentru ei exista cateva plaje salbatice, nu foarte cunoscute, unde zgomotul si aglomeratia lipsesc cu desavarsire.

Plaja de la Corbu nu va mai ramane pentru mult timp o plaja salbatica. Autoritatile au deja planuri pentru transformarea acestei zone in "cea mai noua statiune la nivel european de pe litoralul romanesc", dupa cum se spune pe site-ul oficial. Plaja Corbu este inclusa in rezervatia Biosferei Delta Dunarii, iar in apropiere se afla si doua localitati ce merita vizitate: Histria si Enisala.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Localitatea Corbu se afla la o distanta de opt kilometri nord de statiunea Mamaia, in apropiere de Navodari. Accesul se face cu masina. Plaja se afla in apropierea comunei, iar ca sa ajungeti aici trebuie sa urmati drumul betonat care face la dreapta, aflat chiar in dreptul indicatorului de intrare in comuna. Accesul la servicii nu este deloc facil, iar in apropierea plajei nu se afla magazine.


Plaja Corbu

Ramanem in zona si descoperim plaja de la Vadu, situata la 15 kilometri de Navodari. La fel ca si plaja de la Corbu, si cea de la Vadu face parte din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii. Plaja este o limba uriasa de nisip foarte fin, cu iesire la Marea Neagra, unde apa este foarte curata. In zona exista un restaurant pescaresc.


Plaja de la Vadu. Sursa foto

Mergand si mai la nord, descoperim plaja de la Sulina. Plaja se afla la circa 2 kilometri de orasul Sulina, iar apa marii este mica si curata. Nisipul este extrem de fin, poate cel mai fin de la Marea Neagra, iar in zona nu exista niciun magazin. Se poate ajunge la plaja si cu o cursa de maxi-taxi.


Plaja Sulina

Gura Portitei
este un sat de pescari, unde se afla una dintre cele mai frumoase plaje salbatice din Romania. Aceasta face parte din rezervatia Deltei Dunarii, iar accesul se face cu vaporasul, din satul Jurilovca, aflat in judetul Tulcea. In zona este un complex de cazare.


Gura Portitei

Plaja de la Sf. Gheorghe este o alta destinatie pentru cei care prefera marea. Nu multi turisti indraznesc sa mearga pana aici pentru ca drumul dureaza cateva ore. Trebuie sa ajungi pana la Sfantul Gheorghe, apoi sa mai mergi cativa kilometri, de-a lungul Dunarii. O alternativa ar fi sa mergi cu masina sau cu trenul pana la Tulcea, de unde sa iei un vaporas sau o salupa, pana la Sfantul Gheorghe.


Plaja Sf. Gheorghe

In sud, intre statiunile Olimp, 23 August si Tuzla exista o plaja salbatica care nu este frecventata de turisti, exceptand grupurile de nudisti. Plaja este mai lata decat cea din Olimp.

Restul plajelor din sud sunt aproape inaccesibile, fiind pline de scoici si pietre, iar marea plina de bolovani uriasi si alge. Nici relieful nu este prietenos, exista multe coaste inalte, accesul la malul marii fiind aproape imposibil.

In Bulgaria lucrurile stau un pic diferit. La doar 18 kilometri de Romania, de la granita de la Vama Veche, se afla satul Ezerets. Aici se afla o plaja pe care multi o asemuiesc cu plajele din Grecia. In apropiere se afla un sat de pescari de unde te poti aproviziona. Shabla sau Tyulenovo sunt alte doua plaje salbatice din Bulgaria, unde romanii pot ajunge relativ usor. Pentru a iesi din tara ai nevoie doar de cartea de identitate.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

plaje salbatice romania plaja corbu plaja vadu plaja sulina cum ajung la corbu cum se ajunge la vadu plaja nudisti nudism marea neagra unde se face nudism la mare

Galerie foto

Plajele ascunse de la Marea Neagra - Imaginea 1 Plajele ascunse de la Marea Neagra - Imaginea 2 Plajele ascunse de la Marea Neagra - Imaginea 3 Plajele ascunse de la Marea Neagra - Imaginea 4 Plajele ascunse de la Marea Neagra - Imaginea 5 Plajele ascunse de la Marea Neagra - Imaginea 6

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net