Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Platoul Meledic din Buzau (Foto)

10 Ianuarie 2013

Unul dintre locurile frumoase din tara noastra, dar mai putin cunoscut, este Platoul Meledic din judetul Buzau. Este vorba despre o rezervatie geologica, speologica, botanica si zoologica situata in Subcarpatii de Curbura, la circa 60 de kilometri distanta de orasul Buzau.

Amplasat la o altitudine de 600 de metri, Platoul Meledic este de o frumusete rara. Putini stiu ca Regina Elisabeta a Romaniei a dorit sa ridice aici resedinta regala de vara, doar moartea brusca a arhitectului a facut ca planul sa cada iar amplasamentul sa fie mutat la Sinaia, unde s-a ridicat Castelul Peles. Urmele fundatiei inca se pot observa si astazi.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Lacul Meledic este o minune a naturii. Chiar daca sta pe un munte de sare, are apa dulce. Cum este posibil? In timp, pe fundul lacului s-a depus un strat gros de argila care face imposibil contactul apei cu sarea. Lacul este inconjurat de cateva zeci de sculpturi din lemn, faurite de mesterii populari din zona.

La cateva sute de metri de lac, ascunsa in padurea de tei, se afla Pestera de Sare sau Pestera 6, a doua din lume ca lungime de acest tip, avand 3.2 km. In zona se afla alte 35 de pesteri, mult mai mici insa ca dimensiuni.

Cu o fauna reprezentata de rasi, veverite, iepuri, ca­prioare, ursi, porci mistreti si o flora la fel de interesanta (tei, mesteceni albi, conifere), valoarea stiintifica a acestei zone este completata de existenta broastei testoase si a scorpionului.

Pentru turisti a fost amenajat un camping cu un mic magazin, cateva casute, loc pentru gratar si bancute. Exista in zona si o pensiune, o fosta cabana de vanatoare, cu 32 de locuri. O adevarata explozie de culori are loc in lunile de primavara si toamna, in aceste perioade zona fiind un paradis pentru amatorii de fotografii spectaculoase. Frumusetea zonei l-a cucerit si pe Alexandru Vlahuta, care a ramas fermecat de minunile de la Medelic, fapt ce l-a determinat sa aloce un intreg capitol, intitulat La Meledic, in lucrarea  Romania pitoreasca.

Platoul Meledic nu este singura atractie din judetul Buzau. Daca ajungeti in zona, nu ratati o vizita la Vulcanii Noroiosi, la Focurile Vii de la Lopatari, la Lacul Vulturilor sau la Tabara de Sculptura de la Magura.

Cum se ajunge pe Platoul Meledic

Din DN 2 (sau E85), drumul ce leaga Muntenia de Moldova, chiar inainte de a intra pe podul peste raul Buzau de la Maracineni, se afla DJ 203 K, drumul ce merge catre Beceni - Vintila Voda - Manzalesti - Lopatari. Pana la Lopatari drumul este asfaltat. Intre Manzalesti si Lopatari accesul in zona platoului se face pe vaile paraielor Jgeab si Sarat, pe drumuri comunale.

Poate vrei sa citesti si despre:

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)

Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

platoul meledic turism buzau pestera de sare muntele de sare

Galerie foto

Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 1 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 2 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 3 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 4 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 5 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 6 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 7 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 8 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 9 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 10 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 11 Platoul Meledic din Buzau (Foto) - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net