Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


Reclama



Sugestii



Parerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Plimbari cu vaporasul in Parcul Alexandru Ioan Cuza

19 Iulie 2015

Incepand din 19 iulie, pe lacul din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) se pot face plimbari cu vaporasul. Acesta se numeste Alexandru Ioan Cuza, are 50 de locuri si face plimbari de marti pana duminica, intre 10:00 si 20:00. O plimbare dureaza 40 de minute, iar tarifele sunt de 10 de lei pentru adulti si 5 lei pentru copii/elevi/studenti si pensionari.

In prezent, bucurestenii se pot plimba cu vaporasele pe lacul Herastrau, debarcaderul din parc fiind deschis incepand cu data de 1 mai. La Debarcaderul Central (intrarea Pavilion H) sunt disponibile navele Bucur, Baneasa, Otopeni, Dambovita si Aurora, cu o capacitate totala de 430 de locuri.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Cu o suprafata de 98 de hectare, Parcul Alexandru Ioan Cuza (denumirea actuala, de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la intrarea in parc), cunoscut si sub numele de Parcul IOR (denumirea provine de la numele Intreprinderii Optice Romane, din vecinatate) sau Parcul Titan, este al doilea ca marime din Bucuresti dupa Parcul Herastrau, care masoara 187 de hectare.

Parcul IOR
a fost amenajat in anii 1963-1964 ca zona de recreere a locuitorilor din noul cvartal de blocuri Titan. Partea dinspre Matei Ambrozie si Nicolae Grigorescu se numea inainte Flax, iar partea dinspre Baba Novac, Reconstructii. Se spune ca parcul ar fi fost amenajat pe locul unei gropi de gunoi care avea o balta la mijloc, napadita de trestie si papura. In interiorul parcului a fost creat si un lac de agrement cu suprafata de 50 de hectare. Lacul, care se numeste Titan, este de origine naturala. Pe lac exista si cateva insulite numite Insula IOR, Insula pensionarilor, Insula inecatilor si Insula cainilor.

Poate vrei sa citesti si despre:
Minunile naturale ale Romaniei

Cele mai spectaculoase cetati din Romania
Singurul gadget de care ai nevoie in vacanta



Tag-urile acestui articol

parcul ior parcuri bucuresti vaporas ior

Galerie foto

Plimbari cu vaporasul in Parcul Alexandru Ioan Cuza - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net