Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis

14 Martie 2011

Pestera este un veritabil catun de munte dar modernismul isi face loc incet, dar sigur, printre casele modeste si capitele de fan. Satul Pestera este situat la aproximativ 1.000 de metri altitudine, in Parcul National Piatra Craiului, cu o panorama superba: Muntii Bucegi si Piatra Craiului.

Singurul obiectiv de vizitat din sat este Pestera Liliecilor, de aici si denumirea satului. Este foarte aproape de drumul principal, dar din pacate nu este nimic amenajat. Eu nu am avut cele necesare explorarii pesterii, dar am aflat ca se poate vizita si ca in mijlocul ei este un lac superb.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Alte obiective in zona sunt Castelul Bran (7 km), Muzeul Castelului (7 km), Cetatea Rasnov (20 km), orasul Brasov (30 km) sau Cheile Gradistei (9 km). In sat nu sunt foarte multe posibilitati de cazare, dar cele care exista sunt demne de recomandat. Am fost de cateva ori pana acum in satul Pestera si cu siguranta ca ma voi mai duce. Privelistea este incantatoare indiferent de anotimp.

Legenda satului
Putini stiu insa legenda de care se leaga aceasta asezare superba. Prin anul 1700, insusi Tarul Petru al Rusiei a venit la Pestera sa cumpere niste pamanturi insotit de catre frumoasa printesa Ludmila Berejnova, cu care Tarul avea o relatie amoroasa discreta. A poposit si la Castelul Bran unde ar fi negociat cu un conte transilvanean cumpararea mai multor pamanturi din Pestera.

Contele si Tarul aveau relatii de prietenie foarte stranse si datorita telului lor comun in lupta cu turcii. Insa in ciuda prietenei lor acestia nu s-au inteles asupra pretului pamanturilor. Orbit de frumusetea meleagurilor cat si de dorinta Printesei Ludmila de a avea un mic castel la Pestera, Tarul a facut cale intoarsa in Rusia cu intentia de a mai lua niste galbeni si a se inapoia cu acestia pentru a cumpara pamanturile si a incepe constructia viitorului sau castel. Pe printesa Ludmila insa a lasat-o in grija Contelui pentru a nu atrage suspiciuni legate de relatia lor tainica la portile Imperiului rus. Ramasa doar cu Contele, intre acesta si Ludmila s-a legat o relatie amoroasa. Constientizand ca este o relatie imposibila, in lungile lor plimbari ecvestre, Contelui i-a incoltit ideea sa o omoare pe Printesa Ludmila. Acest lucru s-a intamplat chiar la poalele Pietrei Craiului, in satul Pestera.

Cum se ajunge in satul Pestera: Pentru a ajunge la Pestera se face dreapta din DN73, imediat cum iesi din Bran, si se urca. Exista un indicator. Se urca pe un drum superb, care te lasa fara cuvinte.

Cazare în Peştera
: De fiecare dată m-am cazat la Pensiunea Casa Boiereasca si m-am simtit excelent. Totul este la superlativ. Pensiunea este situata la intrarea in sat, pe partea stanga. O recomand.

Poate vrei sa citesti si despre:
Deasupra norilor! Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania

Muzeul Antipa, noua atractie a Bucurestiului (Galerie foto)

Biserica fortificata din Veseud (Galerie foto)Tag-urile acestui articol

sat pestera brasov pestera liliecilor foto pestera brasov imagini piatra craiului imagini pestera sate brasov casa boiereasca pestera cum se ajunge la pestera pestera bran pestera moieciu

Galerie foto

Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 1 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 2 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 3 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 4 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 5 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 6 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 7 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 8 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 9 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 10 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 11 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 12 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 13 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 14 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 15 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 16 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 17 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 18 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 19 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 20 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 21 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 22 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 23 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 24 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 25 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 26 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 27 Relaxare totala la Pestera, o destinatie de vis - Imaginea 28

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net