Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

8 Mai 2012

Amplasata pe treptele exterioare ale Muzeului National de Istorie din Calea Victoriei, statuia Imparatului Traian a starnit nenumarate controverse. Intitulata oficial "Imperator Traianvs", statuia il reprezinta pe imparatul roman Traian tinand pe brate Lupoaica Romei.

Este impropriu spus ca o tine in brate, de fapt ceea ce este denumit "lupoaica", leviteaza. Se vede clar ca mainile statuii sunt libere. Sa revenim la "lupoaica". Trebuie sa ai imaginatie sa numesti aceasta creatura "lupoaica". Este de fapt un hibrid, cu picioare si coada de caine, iar din gat porneste o extensie ce se doreste a semana cu stegul dacic. Nici Traian nu a fost scutit de batjocura. Daca despre chip nu se poate comenta, fiind reusit, trupul este realizat in bataie de joc. Este nud, poate ca erau prea complicatepentru autor faldurile unei togi. Imaginile vorbesc de la sine.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Statuia este realizata de sculptorul Vasile Gorduz (1931-2008), are o intaltime de 2.15 metri, cantareste 500 de kilograme si a costat 200.000 lei, bani platiti de Municipalitate.  Aceasta statuie se alatura altei opere de arta creata in dispret si situata tot pe Calea Victorie, Memorialul Renasterii, cunoscuta si drept "cartof in teapa".

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

statuia lui traian statuie traian bucuresti statui bucuresti

Galerie foto

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto) - Imaginea 1 Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto) - Imaginea 2 Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto) - Imaginea 3 Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto) - Imaginea 4 Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto) - Imaginea 5 Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto) - Imaginea 6

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net