Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO

18 August 2014

Statiunea Sugas Bai se afla la o distanta de doar 9 kilometri de orasul Sfantu Gheorghe, fiind situata la o altitudine de 700 metri. Sugas Bai este una dintre cele mai frumoase statiuni balneo-climaterice din Romania, fiind aproape refacuta in totalitate la cele mai inalte standarde dupa ce a fost beneficiara unui proiect Regio.

Statiunea Sugas Bai este renumita pentru calitatea izvoarelor minerale, apele de aici fiind recomandate pentru tratarea bolilor cardiace si a celor ce tin de aparatul circulator. In acest scop au fost amenajate mofete (emanatii de dioxid de carbon care strabat prin crapaturile scoartei terestre in regiunile vulcanice) si bai. Atat mofeta cat si bazinul se pot folosi gratuit pe tot parcursul saptamanii, mai putin luni. In Sugas Bai exista un centru spa cu bai turcesti, saune finlandeze si cu o sala de fitness. Baia calda este dotata cu sauna, cazi cu hidromasaj si aparatura pentru tratament cu aerosoli. Accesul la bazin si sauna este de 10 lei/zi, programul fiind de la 11:00 la 21:00, de marti pana duminica.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Pentru a atrage cat mai multi turisti, autoritatile au amenajat un parc de aventuri, un teren de tenis, un teren de gol, un perete destinat alpinismului si un bazin in aer liber. Pe timp de iarna, in Sugas Bai se poate schia pe cele doua partii, una pentru incepatori si cealalta de nivel mediu, aceasta din urma fiind dotata si cu o instalatie functionala de trasport pe cablu pentru schiori.

Peretele artificial de escalada are 12 metri inaltime si 9 metri latime, cu 16 trasee si cu peste 450 de elemente de sprijin. Tariful este de 3 lei/catararea, accesul facandu-se numai in prezenta instructorilor. Zona este cautata si de amatorii de ciclism. Traseul dintre Sfantu Gheorghe si Sugas Bai este extrem de spectaculos, drumul serpuind prin padure.

Autoritatile locale vor sa amenajeze si un parc cu animale salbatice in apropierea statiunii, pe o suprafata de aproape 20 de hectare. Potrivit studiului de fezabilitate, viitorul parc va fi populat cu aproape 80 de animale salbatice din sapte specii specifice zonei, respectiv cerbi carpatini si cerbi lopatari, capriori, mistreti, vulpi, mufloni si iepuri. Aici vor fi construite mai multe foisoare de observatie pentru ca turistii sa poata vedea animalele in mediul lor natural, precum si doua bordeie de panda traditionale sapate in pamant. Parcul va avea un traseu de vizitare in lungime de aproape doi kilometri si va fi deschis pe tot parcursul anului. Din Sugas Bai se poate vizita orasul Brasov, Cetatea Prejmer, Lacul Sfanta Ana sau Baile Tusnad.

Cazare in Sugas Bai

Dupa ce ani de zile a fost lasata in paragina, statiunea nu a atras interesul investitorilor. Abia acum, dupa ce a fost refacuta in totalitate, este de asteptat ca Sugas Bai sa se dezvolte. Din pacate, acum nu exista in statiune decat doua pensiuni. O alta varianta este cazarea la casele de vacanta ale localnicilor. O astfel de cabanuta la cheie costa intre 150-200 lei/zi. Turistii pot opta si pentru pensiunile din Sfantu Gheorghe.

Cum se ajunge la Sugas Bai
Statiunea este situata la 40 de kilometri de Brasov, pe drumul catre Targu Secuiesc. In localitatea Chichis se face la un moment dat stanga, iar in fata ti se va arata orasul Sfantu Gheorghe. Pentru a ajunge la Sugas, se intra in oras si se merge pana in centru. Cel mai bine este sa intrebati care este drumul catre Sugas Bai. Urmeaza apoi un drum de 9 kilometri prin padure. Taxa de intrare in statiune este de 3 lei /zi pentru automobil. Daca veniti cu trenul pana in Sfantu Gheorghe, puteti ajunge in Sugas cu autobuzul. De luni pana vineri circula o singura cursa, iar in weekend doua.

Poate vrei sa citesti si despre:

Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)

Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

cazare sugas bai cum se ajunge la sugas bai imagini sugas bai apa minerala sugas bai sugas schi partie schi sugas sugas iarna cabanasugas pensiune sugas

Galerie foto

Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 1 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 2 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 3 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 4 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 5 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 6 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 7 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 8 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 9 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 10 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 11 Sugas Bai, noua atractie turistica a Ardealului - FOTO - Imaginea 12

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net