Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Tari unde nu exista restaurante McDonald's

11 Ianuarie 2015

Pare de greu crezut ca in lume mai exista locuri in care celebrul lant de restaurante fast-food McDonald's nu exista. Conform datelor oficiale, McDonald's este prezent in 118 tari, avand peste 35.000 de restaurante. Zilnic, aproape 70 de milioane de oameni mananca la McDonald's. Afacerea McDonald's a inceput in 1940, cu un local deschis de doi frati in San Bernardino, California, iar treptat a devenit un simbol al globalizarii si al raspandirii stilului de viata american. In unele tari, McDonald's a adaptat meniul la specificul local.

In Romania, McDonald's a aparut in anul 1995, primul restaurant fiind deschis la parterul magazinului Unirea. Exista tari in care lantul de resutaurante fast-food McDonald's nu exista sau nu mai exista.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Coreea de Nord. Unul dintre cei mai mari adversari ai SUA, Kim Jong-un nu permite niciunui brand american sa faca afaceri in Coreea de Nord. Totusi, Daily Mail scrie ca liderul de Phenian, alaturi de alti membri ai regimului, primesc din cand in cand produse McDonald's cu ajutorul companiei nationale de aviatie, care le livreaza in secret hamburgeri.

Bolivia. Dupa un deceniu de pierderi anuale in Bolivia, McDonald's a inchis toate restaurantele sale din aceasta tara in urma cu 3 ani. Oficial, motivul comunicat este cultura culinara a bolivienilo, care a respins mancarea fast-food ca fiind nesanatoasa pentru organism. Nici celebra Coca Cola nu a fost bine primita in Bolivia, fiind interzisa de catre guvernul tarii.

Macedonia. Dupa ce timp de 16 ani au existat sapte restaurante McDonald's in Macedonia, o neintelegere intre seful european al companiei si cel care detinea franciza in fosta republica iugoslava a dus la inchiderea lantului de fast-food.

Ghana. Ca multe tari din Africa, Ghana nu are o economie suficient de puternica pentru a sustine un restaurant McDonald's. Practic, cetatenii nu pot merge regulat la un asemenea restaurant si sa devina clienti fideli. Acest rationament al americanilor nu pare a sta in picioare, KFC, concurenta McDonald's, avand de mai multi ani afaceri infloritoare in Ghana.

Islanda. Dupa criza economica din 2009 care a afecta grav tara, cele trei restraurante McDonald's din Reykjavik au fost nevoite sa se inchida. In luarea deciziei a contat si nivelul urias de impozitare impus de guvern. Pana acum nu exista planuri pentru redeschiderea restaurantelor.

Nu veti putea cumpara un meniu Big Mac din Vatican, iar daca sunteti unul dintre turistii care ajung in Muntenegru, Cambodgia, Zimbabwe, Insulele Bermude, Barbados, Cuba, Kazakhstan sau Jamaica nu veti gasi burgeri nici aici. Pentru a nu induce in eroare cititorii, trebuie sa amintim ca de fapt in Cuba exista totusi un restaurant McDonald's. Acesta se afla in inchisoarea de la Guantanamo Bay, iar probabil ca prizonierii care coopereaza primesc meniuri. Ultima tara unde a intrat restaurantul McDonald's este Vietnam, pe 8 februarie 2014.

Stiati ca? Golden Arches reprezinta sigla McDonald’s in forma literei M de culoare galbena. In Paris se afla singurul McDonald’s cu arcade albe. Fiind situat pe Champs-Elysees, firma luminoasa trebuie sa aiba neoane albe ca sa se armonizeze cu restul siglelor luminoase de pe celebrul bulevard.

Poate vrei sa citesti si despre

GALERIE FOTO Cum arata orasul Bucuresti inainte de 1989
GALERIE FOTO Trans-Semenicul a fost inaugurat oficial

GALERIE FOTO 25 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989Tag-urile acestui articol

mcdonalds restaurante mcdonalds in lume unde nu e mcdonalds interzis mcdonalds mcdonalds bolivia coca cola mcdonalds coca cola bolivia de ce nu e mcdonalds in bolivia

Galerie foto

Tari unde nu exista restaurante McDonald's - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net