Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Topul celor mai sigure zece tari in care poti calatori

16 Ianuarie 2017

Atentatele recente din mai multe tari ale lumii au facut din turism un subiect sensibil. Tot mai multe persoane sunt reticente in a alege ca destinatie de vacanta o tara in care au fost atentate. Turcia este un bun exemplu. Daca in anii trecuti era o performanta sa gasesti un loc in statiunile din Antalya, lucrurile s-au schimbat radical acum.

In acest moment, Sudanul de Sud si Siria sunt cele mai nesigure tari.

Iata care sunt cele mai sigure zece tari in care poti calatori, potrivit site-ului Condé Nast Traveler:

1. Islanda
Pentru al saselea an la rand, Islanda e cap de lista la acest capitol. Tara nordica inregistreaza cel mai mic scor în ceea ce priveste numarul crimelor, al detinuţilor, dar si al actelor teroriste.

2. Danemarca
Danemarca este recunoscuta deja pentru locul fruntas pe care il ocupa in clasamentul celor mai fericite tari din lume si este si una dintre cele mai sigure, singurul "conflict" de notorietate fiind cel pe care il are cu Canada asupra unei insule nelocuite, respectiv Hans.

3. Austria
Robert Frost scria ca "gardurile bune fac vecinii buni”, citat care se aplica intocmai in cazul Austriei, ai carei vecini, incluzand Germania si Cehia, tin stacheta la fel de sus. Austria mai primeste puncte la capitolul importului de armament, care este unul redus, si la alegerile electorale desfasurate fara incidente.

4. Noua Zeelanda
Noua Zeelanda poate fi cea mai indicata destinatie pentru dornicii de aventura, peisajele sale impresionand prin frumusetea lor rapitoare.

5. Portugalia
Anul trecut, site-ul Condé Nast Traveler a declarat Lisabona drept cel mai subestimat oras din Europa, din punctul de vedere al potentialului sau turistic. In schimb, "The Global Peace Index" scoate in evidenta cel mai important lucru: accesibilitatea orasului, la nivel de costuri, si frumusetea locurilor, a caror siguranta este punctul forte.

6. Cehia
Aceasta tara, care a gazduit "Revolutia de catifea", isi merita locul in clasament gratie alocarii minime pe care o atribuie sectorului militar, dar si datorita actiunilor de violenta extrem de rare.

7. Elvetia
Binecunoscuta neutralitate a Elvetiei a functionat intotdeauna in favoarea liniei sale de pace, mentinuta atat in plan extern, cat si intern. La toate acestea se adauga gazduirea celui mai lung si mai adanc tunel din lume, inaugurat in 2016, dupa aproximativ 20 de ani de lucrari.

8. Canada
Pe langa faptul ca este mai mare, ca intindere, decat vecinul sau de la sud, Canada il intrece si in ceea ce priveste securitatea locuitorilor sai. Unul dintre cele mai prietenoase orase este Toronto.

9. Japonia
Japonia inregistreaza, la capitolul "securitate si pace", scoruri inalte in contextul in care crimele sunt reduse pe teritoriul sau, la fel si accesul la arme. Pe langa nivelul de securitate foarte ridicat pe care il are, infrastructura sa este foarte dezvoltata, depasind an dupa an recordul mondial la trenurile de mare viteza..

10. Slovenia
Desi Slovenia se confrunta cu foarte putine incidente de nivelul celor teroriste, iar conflictele interne sunt rare, prezenta agentilor de securitate si ordine este una mare, peste media europeana. Un motiv in plus pentru cei care ii trec granita sa se simta in siguranta.Tag-urile acestui articol

cele mai sigure tari din lume islanda turism

Galerie foto

Topul celor mai sigure zece tari in care poti calatori - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net