Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO)

18 August 2013

Dupa Transfagarasan si Transalpina, inca o sosea spectaculoasa ii va uimi pe turistii din Romania. Transbucegi sau Drumul Babelor este drumul care face legatura intre Sinaia si Platoul Bucegi, ajungand la doar o ora de mers pe jos de Sfinx si Babele.

Asfaltarea DJ 713, cum mai este cunoscut drumul, a inceput in anul 2010 si a durat trei ani, costurile ridicandu-se la 51 de milioane lei. Lucrarea a fost realizata de Consiliile Judetene Prahova si Dambovita. Transbucegi are o lungime de 20 de kilometri, doar 17 fiind insa asfaltati. Accesul catre Transbucegi se face din drumul ce leaga Sinaia de Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu, unde in dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Transbucegi
ajunge la o altitudine maxima de 1925 metri. La fel ca si Transalpina, drumul nu este gata in totalitate, drumarii mai avand de pus la punct marcajele, semnele de circulatie sau parapetii. In unele portiuni drumul este destul de ingust, cu multe locuri in care abia pot trece doua masini una pe langa alta. Autoritatile recomanda parcurgerea cu viteza redusa si maxima atentie a drumului, evitand depasirile si mersul pe contrasens.

Transbucegi
este o alternativa la telecabina ce urca din Busteni pana la Cabana Babele. In mai putin de o ora se poate ajunge pe jos din punctul unde au fost oprite lucrarile de asfaltare pana la Cabana Babele. De la Cabana Babele se pot parcurge numeroase trasee turistice. Cele mai cunoscute sunt: traseul catre Crucea de pe Caraiman (2 ore de la Cabana Babele), traseul catre Releul de pe Varful Costila (2,5 ore de la Cabana Babele) si traseul catre Cabana si Varful Omu (3 ore de la Cabana Babele). Tot de la Cabana Babele se poate cobori cu telecabina in zona Padina - Pestera unde poate fi vizitata Manastirea Pestera din Pestera Ialomicioarei. Pe Transbucegi, la intrarea in Parcul Natural Bucegi, in parta stanga se afla la 3 km Lacul Bolboci, drum semnalizat cu un indicator.

Turistii ajunsi in zona se pot caza in Sinaia, Busteni sau Poiana Tapului, localitati unde exista foarte multe pensiuni pentru toate gusturile si toate buzunarele. Daca preferati sa stati la cort, va puteti campa in Valea Cerbului.

Pe Valea Prahovei puteti vizita foarte multe obiective turistice, Castelul Peles fiind cel mai cunoscut dintre acestea. Un alt obiectiv este Castelul Cantacuzino din Busteni. Manastirea Sinaia, Pelisorul sau Muzeul George Enescu nu trebuie ratate de niciun turist.

Noul drum ce strabate Muntii Bucegi este contestat de catre ecologisti care au motive serioase sa creada ca in curand zona va fi impanzita de vile si case de vacanta, dar si de turisti care vor arunca gunoaie.

Cum se ajunge pe Transbucegi sau Drumul Babelor
Din Bucuresti ai doua alternative. Daca alegeti DN 1 Ploiesti - Brasov, trebuie ca la iesirea din Sinaia spre Comarnic sa intrati pe DJ 71 ce duce la Targoviste. Urmati indicatoarele spre Targoviste (DJ71) si apoi spre Cabana Cuibu Dorului, circa 7 km. Al doilea drum este Bucuresti - Targoviste. Dupa Cabana Cota 1000 se merge pe drumul catre Cabana Cuibul Dorului.

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. Amplasare


Sursa foto: www.ziardebusteni.ro / Transbucegi.roTag-urile acestui articol

transbucegi drumul babelor drum bucegi cum ajung la transbucegi sosea bucegi drum catre babele cu masina la babele cum ajung la babele cu masina drum prin munti transbucegi foto

Galerie foto

Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 1 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 2 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 3 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 4 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 5 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 6 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 7 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 8 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 9 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 10 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 11 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 12 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 13 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 14 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 15 Transbucegi sau Drumul Babelor (FOTO) - Imaginea 16

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net